Uitbreiding van aantal componentmodellen in 3D CAD-bibliotheek van RS Components

De database van 3D CAD-modellen is uitgebreid met onderdelen voor
procesautomatisering en producten van huismerk RS Pro

Brussel, België, 13 Oktober 2016:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft bekend gemaakt dat zijn 3D CAD-bibliotheek is uitgebreid en nu meer dan 75.000 componentmodellen omvat.

 

Het programma voor 3D CAD-modellen van RS Components, dat al meer dan zes jaar bestaat, stelt ontwerpers op het gebied van elektronica, mechanica en procesautomatisering in staat 3D CAD-modellen geheel gratis te downloaden. De modellenbibliotheek omvat 120 merken, waaronder nu ook producten van het eigen merk van het bedrijf: RS Pro. Daarnaast dekt de database nu een groter deel van de automatiseringsbranche, doordat er meer componenten en onderdelen zijn toegevoegd van toonaangevende merken op het gebied van procesautomatisering, zoals Phoenix Contact en Schneider Electric.

 

De CAD-modellen kunnen worden gedownload in alle gangbare 3D CAD-bestandsformaten, zowel via de productpagina's op RS Online als via de ontwerptool DesignSpark Mechanical. De bibliotheek kan ook worden bekeken via de nieuwe 3D viewertool in de RS Toolbox-app, waarmee gebruikers producten vanuit alle hoeken kunnen bekijken.

 

"Sinds de introductie van de 3D CAD-bibliotheek in mei 2010 is RS deze blijven uitbreiden", aldus Glenn Jarrett, Vice President van DesignSpark bij RS. "Deze mijlpaal toont onze voortdurende inzet voor ontwerpers van elektronica en mechanica die in 3D willen ontwerpen. De beschikbare selectie van modellen is ook uitgebreid naar onderdelen voor gebruik in industriële toepassingen." 

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,29 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2016 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website //www.rs-online.com


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.