APEM-statusindicatoren met ledverlichting voor mens-machine-interfaces

APEM QH-reeks is bestemd voor noodstopknoppen, deurontgrendelingssystemen en automatiseringstoepassingen

Brussel, België, 8 September 2016:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, is de eerste aanbieder van een nieuwe reeks statusindicatoren met ledverlichting van APEM. De QH-statusindicatoren zijn bestemd voor diverse toepassingen en zijn vooral interessant voor technici die zich bezighouden met het ontwerpen van noodstopknoppen, deurontgrendelingssystemen in openbare gebouwen en in uiteenlopende automatiseringssystemen.

 

De QH-reeks biedt intuïtieve visuele terugkoppeling met hoogwaardige ledverlichting. Dankzij het functionele ontwerp kunnen de indicatoren eenvoudig, ook achteraf, worden aangebracht als statusindicator voor gebruik binnen- en buitenshuis.

 

QH-statusindicatoren zijn naadloos aan te sluiten op diverse schakelaars, waardoor een duidelijke interactie ontstaat tussen menselijke handelingen en de machine. De reeks is ontworpen op veelzijdigheid, is geschikt voor uiteenlopende uitsparingen van 16 mm tot 22 mm en omvat diverse kleuren behuizingen en lenzen. De QH-reeks onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke lichtopbrengst van de 12 één- en tweekleurige felle leds.

 

Andere kenmerken van de QH Halo-ledindicatoren zijn: afdichting conform IP67, bedrijfstemperatuurbereik: -40 tot +70 °C, geen diepte achter het paneel, voedingsspanning van 12 tot 24 VDC, en aansluiting van de bedrading: 200 mm 26 AWG UL1061.

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,29 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2016 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website //www.rs-online.com


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.