Nieuwe TBS2000-oscilloscoop van Tektronix biedt hoogwaardige test- en meetmogelijkheden

Universele oscilloscoop van de nieuwe generatie, ideaal voor toepassingen in technisch ontwerp, onderzoek, ontwikkeling en onderwijs

Brussel, België, 1 September 2016:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft een nieuwe oscilloscoop met digitale opslag van Tektronix in het assortiment test- en meetapparatuur. De TBS2000 is geschikt voor zeer uiteenlopende gebruiksdoelen, waaronder probleemoplossingen en prototypering maar ook debugging en ontwerpcontrole van nieuwe producten.

 

De Tektronix TBS2000 is een basisoscilloscoop van de nieuwe generatie, met de grootste opnamelengte en het grootste display in zijn klasse, voor snellere signaalevaluatie en probleemoplossing. De TBS2000 bouwt voort op het succes van de TDS2000-reeks, een van de meest gebruikte oscilloscopen op de markt. Het biedt geavanceerde ontwerpmogelijkheden die nooit eerder beschikbaar waren in deze instrumentklasse. Daarnaast is dit instrument op veel manieren inzetbaar met een omvangrijke set automatische golfvormmetingen, die zijn gekoppeld aan grafische uitleg om technici te helpen hun metingen beter te begrijpen.

 

De TBS2000-oscilloscoop is verkrijgbaar in diverse modellen met een bandbreedte van 70 of 100 MHz en twee of vier kanalen. Daarnaast heeft de oscilloscoop een WVGA-display van 9 inch, dat 15 horizontale (tijd)markeringen kan weergeven en gebruikers 50% meer signaal laten bekijken dan elke andere oscilloscoop uit zijn klasse. De opnamelengte van 20 Mpunt en de pan- en zoomfuncties met één knop stellen gebruikers in staat signalen met een lange tijdsduur te registreren en bieden eenvoudige navigatie om gebruikers te helpen belangrijke details te lokaliseren.

 

Andere belangrijke kenmerken zijn onder meer ondersteuning van de VPI-sonde-interface van Tektronix en waarmee gebruikers een keur aan actieve sondes kunnen gebruiken voor een betaalbare prijs. Daarnaast geeft de nieuwe contextuele configureerbare help, "Help Everywhere", tips op het scherm voor belangrijke instellingen. Ten slotte maakt de ondersteuning voor wifi-dongles een draadloze verbinding van het instrument mogelijk, waardoor docenten snel en eenvoudig elektronica-engineeringlaboratoria kunnen opstellen voor studenten, en technici kunnen profiteren van de LXI-conforme interface van het instrument waarmee de oscilloscoop op afstand kan worden bediend.

Over RS

Over RS Components

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici.

RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, dé wereldwijde distributeur voor technici. RS is actief in 32 landen en distribueert 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 fabrikanten omvat onder meer elektronica, producten voor procesautomatisering, test- en meetapparatuur en elektrotechnische en mechanische componenten.

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,29 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2016 afliep.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website //www.rs-online.com


Over RS Benelux

RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.