Met onderhoudsproducten voor industriële installaties wordt efficiënt produceren en onderhouden mogelijk

RS schetst het belang van het selecteren van de juiste producten en onderhoudsprogramma's om te zorgen voor efficiënt onderhoud

Brussel, België, 2 Augustus 2016:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, breidt het assortiment verder uit met producten op het gebied van onderhoud en inspectie, ontworpen om bedrijven te helpen met de vereisten rond gepland onderhoud en noodonderhoud. Met deze producten verzekeren bedrijven zich er op kosteneffectieve manier van dat de activiteiten en de levensduur van het systeem door kunnen lopen zolang dat economisch haalbaar is.

 

Belangrijke productgroepen voor het onderhoud van installaties zijn gereedschappen, verbruiksartikelen, chemicaliën, kabels en kabelbeheer, test- en meetapparatuur, HVAC-systemen, verlichting en een reeks van automatiserings- en besturingsproducten, waaronder sensoren en machinebewaking.

 

Bij onderhouds- en inspectiewerkzaamheden is het van belang om technici in staat te stellen elektrische problemen op moeilijk bereikbare plaatsen veilig en snel op te sporen en af te handelen, zoals in panelen, kasten of apparatuur. Producten die hierbij een uitkomst kunnen bieden zijn draadloze inspectie en warmtebeeldcamera's, zoals de FLIR CM174 alles-in-één stroomtang met ingebouwde warmtebeeldcamera, stroommeetinstrumenten van Fluke, lampen van Osram, RS Pro-veiligheidsvergrendelingen, gereedschappen voor het werken op hoogte van Facom, kabels en contactdozen.

 

Het is essentieel dat productielijnen continu worden onderhouden, omdat een vroegtijdige indicatie dat een machine buiten de normale parameters werkt kan helpen om storing te vermijden en stilstandtijd te beperken. RS biedt producten aan die ontworpen zijn voor onderhoud aan productielijnen en daarnaast voor procescontrole, zoals sensoren, relais en signaallampen. Daarnaast biedt RS een breed assortiment producten aan voor preventief onderhoud. Voor het voorspellen van storingen is het belangrijk om sensoren in bestaande systemen of apparatuur te integreren, zoals de SKF CMSS 200-trillingssensor, die bovenop machines kan worden geplaatst om te meten of de trilling boven een vooraf ingestelde grens komt en vervolgens een alarm activeert.

 

RS biedt ook informatie over een reeks essentiële werkplaatsproducten, zoals kleefmiddelen, tapes, gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen en labels. Voor de algemene identificatie van zaken als bakken, bundels en lades kan een standaard industrieel label worden gebruikt, maar andere toepassingen vereisen meer specifieke typen labels. Het DYMO XTL-assortiment etiketteringsproducten is een voorbeeldsysteem dat het eenvoudig maakt om snel en gemakkelijk aangepaste labels te maken. Tenslotte biedt RS ook een breed assortiment aan RS Pro-producten bedoeld voor installatieonderhoud, waaronder heavy-duty-kasten en -gereedschapsmodules, lood-zuuraccu's, led-lampen, verlengsnoerhaspels, kabelbinders en sets met bevestigingsmaterialen.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.