Nieuwe logic-modules van RS Pro maken de opzet van “slimme fabrieken” mogelijk

RS Pro logic-modules zijn concurrerend geprijsd en ideaal om aan de behoeften op het gebied van besturingstoepassingen te voldoen.

Brussel, België, 28 Juli 2016:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft het portfolio uitgebreid met logic-modules van RS Pro. Deze logic-modules bieden een betaalbare basisbesturing voor toepassingen als verpakkingsmachines, lichtschakeling, domotica en vulsystemen.

Intelligente en communicatieve apparaten zoals logic-modules zijn cruciaal om slimme fabrieken op te bouwen. Vele toepassing in de industrie maken gebruik van een PLC of logic-controller om de intelligentie te leveren, waardoor communicatie binnen het systeem en communicatie met een breder netwerk mogelijk is. Logic-modules zijn ontworpen voor kleine toepassingen in gebouwenonderhoud, maar worden ook gebruikt om kleine toepassingen in de industrie te besturen. Vergeleken met een standaard PLC heeft een logic-controller meestal minder I/O's en een beperkt aantal functieblokken in de software. Doordat alle functies in een apparaat zijn gecombineerd, kan een logic-controller kan ook diverse relais, tijdschakelaars of tellers vervangen

Het RS Pro-assortiment is aantrekkelijk geprijsd, lager dan de gelijkwaardige apparaten van bekende merken en bestaat uit vier controllers in varianten met 12/24V-DC en 110/240V-AC en met of zonder geïntegreerd display. Er zijn ook twee bijbehorende uitbreidingsmodules verkrijgbaar. Daarmee krijgt de besturingseenheid extra I/O's (acht ingangen en vier uitgangen) en twee aanvullende RS485-communicatiemodules waardoor communicatie met externe apparaten zoals HMI's mogelijk wordt, daarmee is de besturingseenheid dan ook geschikt voor integratie in bestaande systemen.

De logic-modules en de uitbreidingsmodules zijn ook voorzien van een robuuste behuizing waarmee de apparaten op een DIN-rail kunnen worden gemonteerd in schakelkasten en verdeelkasten.

Het assortiment omvat ook een USB-programmeerkabel voor logic-modules die ondersteuning biedt voor het uploaden van programma's vanaf een PC en een geheugenmodule waardoor programma's gemakkelijk zonder een PC naar andere RS Pro-controllers kunnen worden gekopieerd. Daarnaast levert RS grafische programmeersoftware als een gratis download; klanten hoeven dus geen licentiekosten te betalen.

Elk product van RS Pro wordt ontworpen om aan veeleisende industriële standaarden te voldoen. Na de productie wordt alles uitvoerig getest door vooraanstaande technici en voorzien van het RS-kwaliteitskeurmerk.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.