HOTcap™ keramische condensatoren met radiale aansluitingen voor hoge bedrijfstemperaturen van Vishay

De MLCC’s van de K-H-reeks stellen een nieuwe norm voor prestaties en betrouwbaarheid in de automotive-branche

Brussel, België, 20 Juli 2016:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft bekend gemaakt dat de nieuwe HOTcap™-reeks meerlaagse keramische condensatoren (MLCC's) van Vishay leverbaar is. Deze reeks voldoet aan de eisen voor extreme bedrijfsomstandigheden voor toepassingen in motorvoertuigen. De K-H-reeks MLCC's bieden betere prestaties en betrouwbaarheid in een compacte behuizing.

De K-H-reeks bevat elektrodes van edelmetaal en zeer betrouwbare meerlaagse keramische condensator-elementen. De reeks heeft een ongeëvenaarde maximale bedrijfstemperatuur van +175 °C voor alle leverbare keramische diëlektrica. Deze omvatten: een ultrastabiel C0G-diëlektricum, dat een capaciteitslading van ±30 ppm/K levert over het gehele bedrijfstemperatuurbereik van -55 tot +175 °C; en het X0U-diëlektricum, dat een capaciteitsverandering van +22% tot -56% heeft over het gehele temperatuurbereik.

De condensatoren zijn gecertificeerd conform AEC-Q200 en daardoor zeer geschikt voor uiteenlopende toepassingen in motorvoertuigen, waaronder EMI-filtering in diverse functionele gebieden zoals uitlaatgas- en stoelpositiesensoren, kabelbomen en de aansturing van de turbocompressor, de gasklep en het remsysteem.

De beschikbare nominale spanningswaarden zijn 50, 100 en 200V-DC over beide diëlektrica. De beschikbare capaciteitswaarden variëren van 100 pF tot 12.000 pF (50V-DC) voor de apparaten met C0G-diëlektricum, en van 47.000 tot 1.000.000 pF (50V-DC) voor het X0U-diëlektricum.

Om te kunnen werken onder extreem zware bedrijfsomstandigheden is de reeks voorzien van hoogwaardige MLCC-chips die zijn gemaakt via een natte productieprocedure. De chips zijn voorzien van elektroden van edelmetaal waardoor er een hoge bestandheid tegen corrosie en oxidatie ontstaat. De condensatoren hebben rechte of krimpaansluitingen met een onderlinge afstand van 2,5 en 5,0 mm. De aansluitdraden hebben een afmeting van 0,5 of 0,6 mm en zijn volledig gemaakt van een tin-staallegering met koperlaag. De condensatoren, die voldoen aan de RoHS-eisen, zijn daarnaast voorzien van een brandvertragende coating van epoxyhars conform UL94V-0.

Er is ook een set van de K-H-reeks MLCC verkrijgbaar, die in totaal 24 condensatoren bevat met verschillende nominale spanningswaarden, capaciteitswaarden en diëlektrica. RS Components is een van de eerste aanbieders van de K-H-condensatoren.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.