Samenwerking Festo en RS Components brengt oplossingen voor technici dichterbij

Verandering in distributiemodel van marktleider op het gebied van pneumatiek en elektrische automatisering.

Brussel, België, 30 Juni 2016:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft een overeenkomst bereikt voor het opnemen van Festo’s pneumatiekproducten in zijn assortiment. RS is vanaf nu dan ook een voornaam onderdeel van de distributiestrategie van Festo, een wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie.  

RS zal in eerste instantie circa 1.000 producten aanbieden, een assortiment wat niet veel later uitgebreid zal worden. De samenwerking begint in juni 2016 in Europa en Zuid-Afrika, met een principeovereenkomst om dit in een later stadium uit te breiden. Dit zal worden ondersteund door diverse verkoop- en marketingactiviteiten op internationaal en lokaal niveau.

"Dit partnerschap is geweldig nieuws voor onze industriële klanten", aldus Gian Paolo Arosio, Senior Vice President Europe bij Festo. "Met zijn onovertroffen toegang tot industriële klanten en de beste service en ondersteuning op de markt is RS voor ons de beste distributiepartner."

Festo is in een groot aantal landen wereldwijd de marktleider op het gebied van pneumatiek en elektrische automatisering. Het bedrijf is opgericht in 1925 en is een particuliere onderneming met een jaaromzet van € 2,64 miljard. Onderzoek en ontwikkeling spelen een belangrijke rol; de fabrikant investeert het equivalent van 8% van zijn omzet in deze activiteiten.

"Door samen te werken met deze grote speler in Europa vullen wij het hiaat in ons pneumatiekassortiment en verbeteren wij onze service voor technici", aldus Kevin Shield, Head of Category A&C bij Electrocomponents. "Het assortiment van Festo is krachtig en heeft zijn sporen verdiend, dankzij een grote investering in onderzoek en ontwikkeling."


Onderschrift foto (van links naar rechts):
Gian Paolo Arosio, Senior Vice President voor Europa bij Festo; Kevin Shield, Head of Category A&C bij Electrocomponents.