Nieuwe contactloze connectoren bij RS Components bieden grote voordelen voor industriële machines

ARISO-connectoren van TE Connectivity maken betaalbare en flexibele contactloze data- en stroomverbindingen mogelijk.

Brussel, België, 15 Maart 2016:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft een nieuwe reeks contactloze ARISO-connectoren van TE Connectivity geïntroduceerd. ARISO is een hybride verbindingssysteem, gebaseerd op contactloze stroom- en datatechnologie, dat eenvoudige verbindingen over korte afstanden mogelijk maakt zonder fysieke bekabeling. Het systeem brengt veel voordelen met zich mee, zoals ontwerpflexibiliteit, onbeperkte koppelingscycli en minder onderhoudskosten voor industriële en controletoepassingen.

 

In tegenstelling tot mechanische kabelconnectoren gebruiken ARISO-connectoren een inductief magneetkoppelsysteem tussen verzender en ontvanger (M30 x 80 mm), waarvoor geen fysiek contact nodig is. De connectoren kunnen data en stroom niet alleen door de lucht heen verzenden, maar ook door een groot aantal andere materialen en vloeistoffen, zoals olie en water. Ze worden automatisch uitgeschakeld als er een extern metalen object tussen de verzender en de ontvanger komt.

 

De ARISO-reeks is bedoeld om dure complexe bekabeling en sleepringen te vervangen. Daarnaast is het mogelijk om verbindingen te maken waar dat tot nu toe niet kon. De reeks bestaat uit vijf mannelijke en vrouwelijke contactloze connectoren, waarvan ook de ontwerpspecificaties verder verbeterd zijn. ARISO-connectoren kunnen  ook eenvoudig worden aangesloten op standaard M12-bekabeling.

 

Omdat het systeem gebruik maakt van dynamische afstemming, blijven de verbindingen tussen de connectoren gewaarborgd en worden problemen door verschuivingen en verplaatsingen voorkomen. Het resultaat: een verbinding die zeer bestendig is tegen trillingen.

 

De connectoren zijn ontwikkeld met het oog op veilige en betrouwbare verbindingen en op een onbeperkt aantal koppelingscycli, zelfs in zware omstandigheden. Door de volledig afgedichting van de connectoren zijn deze bestand tegen vuil, vocht en schadelijke stoffen en daardoor de onderhoudskosten laag.

De connectoren hebben ook diverse beschermende functies, zoals tegen omgekeerde polariteit voor de stroom- en dataoverdracht, tegen oververhitting en IP67-bescherming tegen binnendringende stoffen.

 

Bij deze contactloze connectoren is er geen wrijvingsslijtage die er bij traditionele contactsystemen wel is. Hierdoor hebben ze een zeer lange levensduur. Dit brengt veel nieuwe implementatiemogelijkheden met zich mee, met meer ontwerpflexibiliteit en flinke kostenbesparingen.

 

De ARISO-reeks van contactloze connectoren, ontwikkeld door TE Connectivity, is nu per direct verkrijgbaar bij RS Components.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.