Nieuwe innovatieve gehoorbeschermers bij RS Components bieden verbeterde bescherming en communicatiemogelijkheden

3M PELTOR-gehoorbeschermers zijn voorzien van een geluidsafhankelijke filter en draadloze bluetooth-communicatie

Brussel, België, 8 Maart 2016:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, breidt zijn aanbod veiligheidsproducten verder uit met een innovatieve serie communicatieve gehoorbeschermers. De 3M PELTOR communicatie-headsets bevatten technisch geavanceerde en comfortabele headsets die kunnen bijdragen aan een veiligere en productievere werkomgeving.

 

De serie maakt gebruik van technologieën voor geluidsafhankelijke filtering en draadloze bluetooth-communicatie. Zo kan indringend en schadelijk geluid worden tegengehouden terwijl werknemers belangrijke communicatie wel blijven ontvangen. De geluidsniveau-technologie vangt geluiden op en verwerkt deze eerst voordat ze worden doorgestuurd naar het oor. Dit biedt bescherming tegen variërend omgevingsgeluid. Ook kan de technologie gesproken taal en zwakke signalen tot tien keer beter versterken dan gebruikelijke gehoorbescherming.

 

De serie is bedoeld om de communicatie tussen werknemers te verbeteren in diverse omgevingen met veel geluid. Er is een groot aantal apparaten verkrijgbaar, zoals microfoon-headsets, Bluetooth-headsets en Workstyle-headsets (WS) met ingebouwde FM-radio. Doordat werknemers effectief kunnen communiceren zonder hun gehoorbescherming te moeten afdoen, bieden deze gehoorbeschermers een groot aantal voordelen: een lager risico op permanente gehoorschade, snelle doorgifte van belangrijke instructies op werklocaties, minder ongelukken en stilstand in de productie en een betere productiviteit.

 

De PELTOR LiteCom-reeks en WS Headset XP-headsets zijn voorzien van Bluetooth communicatiemogelijkheden voor gebruik met een mobiele telefoon, zodat dragers in omgevingen met veel geluid kunnen bellen zonder hun werk te hoeven onderbreken. De PELTOR FM Radio-gehoorbeschermer biedt bescherming voor wie buiten werkt of repetitieve taken heeft en niet hoeft te communiceren. Deze gehoorbeschermer biedt een uitstekende ontvangst, vrij van interferentie, en is ontwikkeld met het oog op meer veiligheid, concentratie en motivatie voor dragers op werklocaties met veel geluid. De SportTacProTac II en Workstyle (WS) bieden bescherming tegen bepaalde soorten geluid. Gebruikers kunnen schadelijk impulsgeluid van machines en productielijnen tegenhouden, maar wel normaal omgevingsgeluid horen van bijvoorbeeld gesprekken en waarschuwingssignalen. De Workstyle-unit is ook uitgerust met Bluetooth zodat gebruikers naar muziek kunnen luisteren of kunnen bellen.

 

De 3M PELTOR Ear Defender-reeks is nu te bestellen bij RS, met tot eind maart 2016 10% korting op LiteCom™ en LiteCom™ Plus-gehoorbeschermers met tweeweg radiocommunicatie.

 

3M en PELTOR zijn handelsmerken van 3M Company.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.