Nieuwe veelzijdige FLIR FX-surveillancetechniek gebruikt de kracht van de cloud voor nog betere beveiliging

HD-bewakingscamera's ondersteunen RapidRecap om video's sneller te kunnen bekijken en belangrijke gebeurtenissen te kunnen opmerken, zowel binnen als buiten

Brussel, België, 18 Februari 2016:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn portfolio met bewakingsapparatuur verder uitgebreid met innovatieve cloudtechnologie van FLIR Systems die het analyseproces van video's enorm versnelt.

De nieuwe FLIR FX-camera beschikt over RapidRecap, de krachtige cloudservice van FLIR Systems die tegelijkertijd alle gebeurtenissen afspeelt die opnames hebben 'uitgelokt'. Speciale tijdtags op het scherm volgen de actie, zodat gebruikers snel gebeurtenissen kunnen selecteren die nader moeten worden onderzocht. Het configureren van een RapidRecap-reeks gaat heel eenvoudig via de mobiele FLIR FX-app voor iOS en Android. De app heeft ook functies die melding maken bij bepaalde gebeurtenissen, en die meerdere camera's kunnen aansturen en monitoren.

De camera maakt eenvoudig verbinding via de cloud met de ingebouwde wifiverbinding, die ook kan worden gebruikt als persoonlijke wifihotspot. Er is ook een USB-poort voor het uitwisselen van data, die ook fungeert als stroomtoevoer. Er wordt een externe stroomadapter meegeleverd. De camera zelf heeft indrukwekkende eigenschappen, zoals een 4Mpixel-sensor die HD-video's kan opnemen tot 1080p/30fps. Daarnaast is er dankzij de zes infrarood-LED's aan de voorkant een nachtzicht tot 10 meter. Dit kan worden uitgebreid tot 20 meter via de optionele camerahouder voor buiten, die beschikt over extra infrarood-LED's.

De FLIR FX-productlijn bevat daarnaast optionele accessoires, zoals een dashboardbeugel voor in de auto, een weerbestendige buitencase en een waterbestendige sportcase, die de camera beter inzetbaar maken in diverse gebruiksscenario's voor professionals of hobbyisten. Denk hierbij aan het monitoren van de toegang tot, of het gebruik van, gebouwen, het herkennen van beweging en het melden hiervan op de mobiel van de gebruiker, of het opnemen van ritjes met de auto om de beelden te delen met anderen of ter beschikking te stellen aan de verzekering.

Kijk voor meer informatie of om een bestelling te plaatsen op benl.rs-online.com.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.