Nieuw gereedschap met Nylon 11-isolatie beschermt elektriciens bij werkzaamheden onder spanning

Nylon 11-isolatie staat garant voor een langere levensduur en een verhoogde veiligheid.

Brussel, België, 4 Februari 2016:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de introductie aangekondigd van een nieuwe reeks gereedschap van RS Pro met Nylon 11-isolatie. Deze reeks is speciaal ontwikkeld voor werkzaamheden aan kabels onder stroom, met hoge spanningen of in extreme temperaturen. Ze richten zich dus in eerste instantie op elektrotechnici die werken in veeleisende.

 De artikelen uit dit uitgebreide assortiment gereedschap zijn op unieke wijze geïsoleerd met Nylon 11 via een spuitgietproces, waardoor ze een langere levensduur hebben en een verhoogde veiligheid bieden vergeleken met ander geïsoleerd gereedschap. Conform IEC 60900:2004 inclusief categorie "C" en voorzien van een garantie van 3 jaar op het gereedschap en de isolatie. Alle producten zijn getest bij spanningen tot 10.000 V terwijl ze gedurende 3 minuten werden ondergedompeld in water.

De reeks bestaat uit meer dan 150 producten, waaronder een groot aanbod aan schroevendraaiers, tangen en sleutels. Maar er zijn ook bussensets, momentsleutels, moerdraaiers, kabelsnijders, handzagen, messen en inbussleutels.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.