RS Components frist aanbod pneumatische onderdelen SMC op met meer dan 600 nieuwe producten

De meest uitgebreide collectie SMC-pneumatica voor nieuwe toepassingen en het onderhoud van bestaande installaties

Brussel, België, 16 December 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, gaat zijn aanbod pneumatische onderdelen van SMC aanzienlijk uitbreiden. Deze uitbreiding richt zich op machinebouwers van nieuwe pneumatische toepassingen en op onderhoudstechnici.

Het uitgebreide aanbod bevat onder andere de KQG2-fittingen, pneumatische one-touch-fittingen van roestvast SUS316-staal met een hogere put- en corrosieweerstand. Ze zijn geschikt voor gebruik met perslucht, water en stoom en kunnen overweg met allerlei soorten druk, van –100kPa tot 1MPa, en met temperaturen van –5 tot +150°C.

Ideaal voor de levensmiddelen- en de chemische industrie zijn de rechte, hoekvormige en schotvormige fittingen tussen schroefdraden en buizen, rechte, hoekvormige, T- en schotvormige fittingen tussen twee buizen, buisdichtingen en pluggen voor pneumatische hulpstukken en fittingen, en hoekvormige fittingen met schroefdraad. De KQG2-serie bevat lichtgewicht en compacte indrukfittingen die 30% kleiner en 62% lichter zijn dan de bestaande KQG-serie, en beschikbaar voor buisdiameters van 3,2 tot 16 mm.

Een ander hoogtepunt in de collectie is de nieuwe AR-B-serie met pneumatische luchtregelaars. Deze bieden de keuze uit een druk van 0,05 tot 0,7 MPa of 0,02 tot 0,2 MPa en hebben een nieuw modulair, lichtgewicht design dat verbindingen mogelijk maakt met andere luchtpreparatie-apparatuur van SMC. De AR-B-serie kan worden aangesloten via een beugel of een paneel. Alle versies hebben een vergrendelmoer om ongewilde verstellingen te voorkomen, en zijn beschikbaar in diverse formaten (20 tot 40) en met buizen van 1/8 tot 1/2 inch.

Tot slot is er de CP96-serie met dubbel- en enkelwerkende ISO-cilinders. Deze biedt een groot aantal opties, zoals een boring van 32 tot 100 mm, een slaglengte van 25 tot 500 mm en dubbele en enkele stangen. Om slingerbewegingen van de zuigerstang aan het uiteinde van de slag te voorkomen hebben de dubbelwerkende CP96-cilinders een zwevend afdichtingsmechanisme en maken ze gebruik van precisiebussen en zuigerstangtoleranties. Verdere kenmerken zijn een volledig verstelbare demping aan het uiteinde van de slag via een zeskantsleutel, magnetische positiebepaling als standaard, een nauwkeurigere montage en een trommelontwerp met een lichtgewicht profiel.

De uitgebreide collectie pneumatische onderdelen en producten van SMC is nu verkrijgbaar bij RS in de regio's EMEA en Azië-Pacific.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.