Innovatieve warmtebeeldcamera van FLIR maakt automatische statusmonitoring en hotspotdetectie mogelijk

Combi-sensor van innovatieve warmtebeeld- en videocamera FLIR AX8 biedt
mogelijkheden voor warmtedetectie in geautomatiseerde omgevingen.

Brussel, België, 8 December 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwe AX8 van FLIR, de kleinste en meest efficiënte warmtebeeldcamera op de markt met een automatische multi-spectrale temperatuursensor voor statusmonitoring en hotspot-detectie.

Door het compacte formaat kan de warmtebeeldcamera worden ingebouwd in een groot aantal toepassingen, bijvoorbeeld voor het Internet of Things. FLIR richt zich met deze camera enkel op commerciële sectoren en toepassingen, waaronder verwerkings- en productiebedrijven, datacenters, bedrijven voor energieopwekking en –distributie en aanbieders van transport en openbaar vervoer.

De FLIR AX8 is ideaal voor een continue monitoring van essentiële installaties en faciliteiten. Hij heeft een geïntegreerde intelligente temperatuursensor die veranderingen in temperatuur meet, en ingebouwde analysefuncties zodat de camera veranderingen kan herkennen en er iets mee kan doen. Doordat er een warmtebeeld- en videocamera is gecombineerd in een compact formaat van 54 x 25 x 95 mm is deze heel eenvoudig te installeren in kleine ruimten. Zo is het mogelijk om waar nodig een alarm af te laten gaan en essentiële elektrische en mechanische apparatuur ononderbroken te laten monitoren.

Doordat de veiligheid continu wordt gemonitord op hotspots, zonder dat daar periodieke handmatige controles voor nodig zijn, kan de AX8 problemen vroeg herkennen en is er bescherming mogelijk tegen ongeplande uitval, onderbrekingen van de dienstverlening of storingen in apparaten.

De camera produceert live-videostreams voor elke installatie en laat automatisch een alarm afgaan als de ingestelde temperatuurgrens wordt overschreden. Daarnaast zijn er via PLC's geavanceerdere alarmen instelbaar, zoals voor bepaalde typen temperatuurtrends. Er zijn meerdere video-opties beschikbaar, zoals warmtebeelden, zichtbaar-lichtbeelden, of een combinatie van beiden in FLIR's gepatenteerde multi-spectrale en dynamieke MSX-beeld. MSX plakt de beelddetails van de videocamera op het warmtebeeld, zodat randen gedetailleerder worden weergegeven, labels beter leesbaar zijn en er meer contextinformatie beschikbaar is.

De AX8 heeft ook Power over Ethernet (PoE), standaardinterfaces zoals Ethernet/IP en Modbus TCP, meerdere videoformaten zoals MPEG, MJPEG en H.264, de revolutionaire Lepton-core van FLIR voor micro-warmtebeeldcamera's, een ingebouwde digitale camera van 640 x 480 pixels en een IP67-behuizing.

De multi-spectrale temperatuursensor AX8 van FLIR is nu verkrijgbaar bij RS.