Nieuwste Molex-printplaatconnectoren bij RS Components maken precieze montage en betrouwbare aansluitingen mogelijk

De nieuwe Ultra-Fit™-serie is tot 17% kleiner dan de alternatieven en biedt uitstekende prestaties op de lange termijn.

Haarlem, België, 1 December 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft vanaf nu de Ultra-Fit™-stroomconnectoren van Molex beschikbaar. Deze maken de betrouwbare, eenvoudig aansluitbare en ruimtebesparende Fit-reeks beschikbaar voor wire-to-board-toepassingen tot 14 A, voor bijvoorbeeld witgoed, autosystemen, industriële automatisering, medische technologie, verlichting en telecomproducten.

De nieuwe Ultra-Fit™-connectoren met een pitch van 3,5 mm zijn de nieuwe aanvulling op de Fit-reeks, naast de Mega-Fit™ van 5,7 mm, de Mini-Fit™ van 4,2 mm en de Micro-Fit van 3 mm. Ultra-Fit-connectoren zijn, net als de andere onderdelen uit de Fit-reeks, uitgerust met de split-box-terminal met zes contactpunten. Er is weinig insteekkracht nodig, wat zorgt voor snel en productief werken, zonder al te veel moeite, en voor betrouwbaarheid op de lange termijn. Ze hebben meerdere eigenschappen die zorgen voor een juiste koppeling en Terminal Position Assurance (TPA) om back-outs te voorkomen. Ook zijn ze 17% kleiner dan concurrerende connectoren met dezelfde eigenschappen.

Er zijn meerdere mechanische keying-opties zodat meerdere sets connectoren in dezelfde installatie kunnen worden gebruikt zonder risico op kruiselingse aansluitingen. Ook zijn er kleurcoderingsopties die duidelijk aangeven wat tijdens de montage, de productie of het onderhoud waar moet worden aangesloten. De behuizing met vergrendeling geeft met een hoorbare klik aan dat de aansluiting is gemaakt en voorkomt dat de verbinding per ongeluk wordt verbroken. Daarnaast voorkomt een speciaal anti-afklemsysteem dat kabels vast komen te zitten en de aansluiting beschadigd raakt.

Alle headers en contacten zijn volledig geïsoleerd. Samen met de robuuste behuizing voorkomt dit schade tijdens het verplaatsen en aansluiten. De TPA in de nieuwe Ultra-Fit-reeks voorkomt niet alleen back-outs doordat de terminal volledig vastzit in de behuizing, maar biedt ook secundaire bescherming tegen storingen in de connector.

Kijk voor meer informatie of om een bestelling te plaatsen op RS Online.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.