RS Components introduceert nieuwe DEWALT XR® Tool CONNECT™-accu's voor slimmer beheer draadloze powertools

Intelligent accusysteem met internetverbinding maakt volgen en opladen van grote hoeveelheden professioneel gereedschap heel eenvoudig

Brussel, België, 19 November 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, is wereldwijd een van de eerste aanbieders van het revolutionaire nieuwe DEWALT XR® Tool CONNECT™, een accusysteem voor draadloze powertools, waarmee eigenaren hun gereedschap kunnen volgen en de status van de accu kunnen monitoren via een smartphone of tablet.

De XR Tool CONNECT-accupacks past in al het DEWALT-gereedschap. De mobiele app communiceert via Bluetooth® met alle accu's binnen een bereik van 30 meter. Zo kan de gebruiker snel controleren of gereedschap aan het einde van elke dienst of aan het einde van de dag zijn teruggelegd. Ook helpt de accucontrole om de accu's opgeladen te houden, en het gereedschap gebruiksklaar.

Het nieuwe accusysteem is ook ideaal voor gereedschapsverhuurders. De app heeft een in- en uitcheckfunctie die de verhuur bijhoudt, de accu kan zodanig worden ingesteld dat hij op een bepaald moment geen stroom meer levert, om ongeautoriseerd gebruik te voorkomen. Gebruikers kunnen ook eigen meldingen instellen.

De lithium-ion-technologie van de XR Tool CONNECT-accu's van 18 V zorgt voor een hoge energiedichtheid en doordat er keuze is uit capaciteiten van 2,0 Ah of 5,0 Ah. Beide zijn nu op voorraad bij RS in het Verenigd Koninkrijk en in de regio EMEA kunnen klanten het formaat, het gewicht en de oplaadintervallen van de accu's perfect aanpassen op hun eigen wensen.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.