Nu verkrijgbaar bij RS Components: plugbare hardware modules van Matrix E-Blocks en bijbehorende ontwerpomgeving

Veelzijdig en gebruiksvriendelijk prototype platform voor studenten en professionals

Brussel, België, 17 November 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft vanaf nu de nieuwste elektronische E-Blocks-modules en de bijbehorende Flowcode 6-developmentomgeving van Matrix Technology Solutions beschikbaar.

RS Components voegt momenteel alle 50 E-Blocks-modules uit de serie toe aan het assortiment; gebruikers kunnen deze samenklikken en zodoende snel en eenvoudig een elektronisch systeem op maat maken. De modules zijn onder andere een FPGA-board en microcontrollerboards, met ondersteuning voor populaire CPU-architecturen en een groot aantal functie-specifieke boards, bijvoorbeeld voor GPS, Bluetooth®, USB, capacitieve aanraakschermen, kleuren-LCD's, keypads, voice-codecs, MIDI-interfaces, serieel geheugen, RFID, push-pull-drivers, relais, motorcontrollers, opto-isolatoren, CAN-interfaces en nog veel meer. Er is ook een sensormoederboard en boards met 16 sensorfuncties, voor onder meer ultrasoon, infrarood, aanrakingen, vochtigheid, bewegingen en temperatuur, plus boards voor potentiometers en trimpotentiometers. Er zijn ook programmeerboards verkrijgbaar voor het aansluiten van een Arduino-shield of een Raspberry Pi-computer.

Een groot aantal studenten en professionals gebruiken al E-Blocks en Flowcode om ideeën uit te werken, ontwerpen te simuleren en snel prototypes te bouwen binnen een uniforme omgeving, van systeem- tot chipniveau. Gebruikers kunnen in een paar minuten een compleet systeem in elkaar zetten en daarbij gebruik maken van handleidingen voor onder andere ZigBee®, USB, FPGA, audio-DSP's of microcontrollers, en voor het programmeren in C.

De software die bij elk board wordt meegeleverd biedt ondersteuning voor de programmeertaal op de betreffende chip; ook genereert de software de systeemeigen hex-code. Daarnaast zijn de nieuwste drivers voor alle boards gratis verkrijgbaar, evenals datasheets met daarop onder meer de schakelschema's.

Met de Flowcode 6-developmentomgeving kunnen gebruikers elektronische of elektromechanische systemen ontwerpen via de industriële interface van hun eigen voorkeur of via een desktop-pc. Een geïntegreerde grafische 2D/3D-interface heeft alle functies in huis voor het ontwerpen van een compleet elektronisch systeem op het scherm, voor het ontwikkelen van een programma via flowcharts, voor het simuleren van het systeem en voor het programmeren van de FPGA of microcontroller. De nieuwste versie voegt daar geavanceerde simulatiemogelijkheden aan toe, een grafische 3D-engine voor het modelleren van elektromechanische systemen, nieuwe testfuncties voor het verifiëren en volgen van een systeem tijdens tests, en de mogelijkheid om eigen componenten aan te maken. Een microcontroller-compiler en een pc-vertaler scheiden de pc-activiteiten van de activiteiten aan de chipzijde, wat het ontwerpen van programma's vereenvoudigt en versnelt, en daarnaast ook een benadering op systeemniveau faciliteert.

Flowcode 6 is verkrijgbaar in verschillende versies voor persoonlijk, academisch en professioneel gebruik. Kijk voor meer informatie over de E-Blocks-boards, voor hulp bij het ontwerpen en voor het bepalen van de juiste versie van Flowcode 6 op benl.rs-online.com/web/.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.