RS Components breidt assortiment single-board computers uit met Intel Compute Sticks voor Windows en Linux

Intel Compute Stick plug-and-play PC voor HDMI-interface op tv of monitor

Brussel, België, 3 November 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, lanceert de nieuwe “computer op een stick” van Intel die de veelzijdigheid biedt om digitaal te werken in nieuwe omgevingen, op kantoor of onderweg. De in twee versies verkrijgbare Intel Compute Stick transformeert iedere HDMI-monitor of televisie in een volledig functionele computer met een keuze aan besturingssystemen: Windows 8.1 en 10, of Ubuntu Linux. De Compute Stick levert dezelfde besturingssystemen, hoogwaardige grafische voorstellingen en draadloze connectiviteit als een echte computer, met voldoende snelheid en opslagcapaciteit. De Compute Stick is voordelig en wordt uitgegeven in een handzaam formaat van slechts 103 x 37 x 12 mm.

De Compute Stick is een betrouwbare mini-PC in de vorm van een grote USB-stick en wordt aangesloten op de HDMI-poort, zodat de gebruiker binnen enkele seconden een kantoor-PC tot zijn beschikking heeft. De extra benodigdheden zijn een netadapter (meegeleverd) en een draadloos toetsenbord met muis (niet meegeleverd). De Compute Stick is tevens uitgerust met geïntegreerde Intel HD Graphics, WiFi (802.11bgn) en Bluetooth 4.0 connectiviteit. Het Windows 8.1 OS (met gratis upgrade naar Windows 10) wordt geleverd met 32 GB eMMC Flash geheugen en 2 GB DDR3L SDRAM en het Ubuntu Linux OS 14.04 komt met 8 GB eMMC Flash geheugen en 1 GB DDR3L SDRAM.

Bestanden kunnen lokaal worden opgeslagen, zodat ze snel toegankelijk zijn. Ze zijn tevens draadloos op te vragen uit een thuisnetwerk of de Cloud. De quad-core Intel Atom processor levert genoeg vermogen voor gaming, de USB 2.0-poort biedt de mogelijkheid om randapparatuur aan te sluiten, de opslag op het bord zorgt voor verplaatsbaarheid en de microSD-kaartlezer biedt de mogelijkheid voor aanvullende opslag.

De Compute Stick is voorzien van een beveiligingsinkeping voor de aansluiting van objecten met een kabel, zodat apparatuur alleen kan worden verwijderd wanneer de gebruiker dat wil. De stick heeft een innovatief afkoelingsdesign via een kleine en stille ventilator, voor betrouwbare en snelle prestaties. De Compute Stick wordt tevens geleverd met een micro USB-kabel, voor de netadapter plus een 20 cm HDMI verlengkabel en een quick-start postergids.

De Intel Compute Stick is nu te bestellen bij RS voor slechts € 170,68 en € 111,57 (respectievelijk Windows en Linux).

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.