Nieuw bij RS: USB-C-reeks van het RS-merk, meer vermogen en snelheid tegen een scherpe prijs

Uitgebreide selectie kabels, adapters en printplaatconnectoren om al uw bestaande of nieuwe apparaten aan te sluiten

Brussel, België, 28 Oktober 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft het assortiment RS-merk-producten uitgebreid met een reeks concurrerend geprijsde bekabelingsproducten en connectoren die ondersteuning bieden voor de toegankelijke nieuwe standaard USB Type-C.

USB Type-C (USB-C) staat voor een universele, omkeerbare aansluiting voor alle apparaten, met ondersteuning voor multifunctionele connectiviteit via één kabel. Met snelheden op het niveau van USB 3.1 en hoger en met mogelijkheden om apparaten op te laden, DC-voeding te verzorgen, en audio en video af te spelen tot een resolutie van 4K Ultra High Definition. USB-C is klein genoeg voor mobiele telefoons en robuust genoeg voor pc's en thuis- en kantoorapparatuur en het stelt gebruikers in staat om alle apparaten met elkaar te verbinden via één kabeltype. Via eenvoudige adapters zijn er verbindingen mogelijk met bestaande standaarden, zoals USB Type-A, de aansluiting die op USB 2.0/3.0-hostapparatuur zit, Micro USB, HDMI, DisplayPort, VGA of MFi (Made for iPhone/iPod/iPad).

De nieuwe reeks van het RS-merk bestaat niet alleen uit bekabelingsproducten en een uitgebreide selectie adapters, maar ook uit printplaataansluitingen waarmee technici in nieuwe projecten optimaal kunnen profiteren van USB-C. Er zijn meer dan 20 verschillende artikelnummers verkrijgbaar.

"De vraag naar betaalbare USB-C-connectiviteit stijgt, doordat er nieuwe producten op de markt komen die de standaard ondersteunen", aldus Kevin McCormack, Global Head, IP & E bij RS. "In lijn met de filosofie van het RS-merk bieden we onze klanten ook met deze nieuwe serie kabels, adapters en onderdelen een krachtige, betrouwbare en kosteneffectieve oplossing."

Kijk voor meer informatie of om een bestelling te plaatsen op: /web

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.