RS Components breidt spill control-lijn van het RS-merk uit

Uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten voor spill control richt zich op facility managers en inkopers in productie- en industriële omgevingen

Brussel, België, 21 Oktober 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft nieuwe toevoegingen aan het assortiment spill control-producten van het eigen RS-merk aangekondigd. Deze zijn bedoeld voor een effectief veiligheidsmanagement om bedrijven te helpen voldoen aan lokale wet- en regelgeving en om ongelukken en schade te voorkomen.

Het uitgebreide RS-merk-assortiment is speciaal gericht op onder meer garages, werkplaatsen en op productielocaties, bijvoorbeeld voor levensmiddelen. Het bevat een selectie spill kits, vloeistofabsorbeerders voor zware toepassingen en regelapparatuur, grofweg onderverdeeld in drie lekcategorieën: alleen olie, universeel/onderhoud en chemisch.

 Olie-absorbeerders zijn bedoeld voor wie in garages en andere buitenomgevingen werkt. Ze absorberen alleen olie en andere koolwaterstoffen, zoals benzine, diesel, kerosine, vetten en hydraulische en motorolie maar absorberen geen water of producten op waterbasis. De meest veelzijdige absorbeerder - universeel/onderhoud - kan overweg met de meeste lekkende vloeistoffen, vooral als het er meerdere zijn. Hij absorbeert alle algemene niet-viskeuze en niet-agressieve vloeistoffen, zoals producten op waterbasis, snijvloeistoffen of smeermiddelen, koelvloeistoffen, oplosmiddelen, oliën, vetten en milde chemicaliën. Chemische absorbeerders zijn bedoeld voor alle vloeistoffen met milde en zware, agressieve chemicaliën, zoals zuren, kerosine en schoonmaakmiddelen, oliën, brandstoffen, vetten en smeermiddelen.

 De nieuwe RS-merk-spillkits bevatten absorberende sokken en pads met uiteenlopende absorberende capaciteiten en zijn in staat om snel en efficiënt lekkende olie, water en chemicaliën op te ruimen. Het assortiment bevat varianten in meerdere capaciteiten en vormen, zoals olie-absorbeerders tot wel 80 liter, onderhouds- en chemische absorbeerders. Voor sommige grote kits zijn ook voordelige navulverpakkingen beschikbaar en veel kits bevatten beschermingsmiddelen, afvalzakken en -bakken en markeertape.

Om lekkende vloeistof snel op te kunnen ruimen zijn de vloeistofabsorbeerders voor zware toepassingen verkrijgbaar in meerdere types en capaciteiten, met onder meer pads voor kleine lekken, veelzijdige en makkelijk afscheurbare padrollen voor grotere volumes, en kussens, matten, granulaat, poeder en sokken. 

Verkrijgbare spill control-middelen zijn onder meer afvoermatten, lekbakken, vatenhouders, zoals pellets, werkvloeren of bakken, houders voor Intermediate Bulk Containers (IBC) zoals lekpallets, en speciale zakken en bakken voor een veilige afvoer van vloeistoffen.

 RS heeft naast het uitbreiden van zijn assortiment spillkits ook een spill control-gids gelanceerd, die hier te downloaden is.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.