RS Components breidt assortiment mini-PLC's op creditcardformaat verder uit voor nieuwe industriële toepassingen

Zes modellen en twee starterkits toegevoegd aan Barth Elektronik-lijn van programmable logic controllers

Brussel, België, 15 Oktober 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn assortiment mini-PLC's (Programmable Logic Controllers) op creditcardformaat van Barth Elektronik aanzienlijk uitgebreid, met zes nieuwe modellen en twee starterkits.

De mini-PLC's van Barth richten zich op machine- en panelenbouwers en bieden mogelijkheden voor het aansturen van nieuwe soorten industriële toepassingen. Ze kunnen werken op batterijen en ingenieurs kunnen er kleine applicaties mee aansturen, zoals standalone-machines of mobiele toepassingen. Daarnaast kunnen de PLC's rechtstreeks worden geïntegreerd in machines, waardoor er minder kabels nodig zijn.

Het eerste model in de nieuwe line-up van RS, de internationale distributeur van Barth, is de STG-65. Dit is een vrij programmeerbare mini-PLC van 1 kW met een hoogspannings-stroomuitgang voor het aansturen van AC-ladingen tot maximaal 4 A (continue werking). De STG-65 heeft een ingang voor 0 tot 10 V en twee universele ingangen, die de PLC samen ideaal maken voor het gebruik als directe AC-aandrijving voor temperatuurregelaars.  

Het tweede apparaat is de STG-95. Deze beschikt over een LCD met twee regels en blauwe achtergrondverlichting, heeft een montagediepte van slechts 15 mm en is bedoeld voor paneelgemonteerde toepassingen die een IP40-beschermingsgraad nodig hebben. Het derde model is de STG-100, de waterbestendige buitenversie van Barths mini-PLC's. Ook dit model heeft een LCD met twee regels, en het kan worden gebruikt bij toepassingen waar er op het voorpaneel een IP65-beschermingsgraad nodig is. Deze twee apparaten zijn allebei programmeerbaar via BASIC, C of assemblertalen. Het vierde model is de paneelgemonteerde STG-115, die ook wordt geleverd met een LCD met twee regels en achtergrondverlichting en kan daarnaast ook kan worden geprogrammeerd via de intuïtieve grafische software miCon-L, die gratis te downloaden is via de website van Barth.  

RS heeft met de STG-650 en STG-550 ook twee mini-PLC's toegevoegd die zijn gebaseerd op respectievelijk de veelgebruikte STG-600 en de STG-500. Beide nieuwe modellen beschikken over grafische programmeermogelijkheden en over communicatiemogelijkheden via de CAN-bus. Via de RS-485-poort kunnen de mini-PLC's worden geïntegreerd in bestaande netwerken en kunnen ze worden aangesloten op diverse netwerkcomponenten, zoals displays, stappenmotoren of -sensoren en andere monitoring-apparatuur. De STG-550 en STG-650 hebben geen randapparatuur nodig om te kunnen werken en zijn uitstekend geschikt voor zware omstandigheden. Dit biedt talrijke nieuwe mogelijkheden in de industrie, de autobranche en in toepassingen met 12 of 24 V-batterijen.  

Tot slot vormen de nieuwe starterkits - STA 650 en STA 550 - het complete pakket voor een snelle introductie in de grafische programmeer mogelijkheden van de STG-650 en STG-550 via de software miCon-L, waarmee toepassingen kunnen worden geprogrammeerd, gesimuleerd en getest.  

De nieuwe mini-PLC's en starterkits van Barth zijn nu op voorraad bij RS Components.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.