RS Components voegt nieuwe 6LoWPAN-gateway toe aan het assortiment draadloze routers voor het Internet of Things

WEPTECH 6LoWPAN IoT-Gateway is een betaalbare open-source-oplossing om 6LowPAN-IoT-netwerken aan te sluiten op het internet

Brussel, België, 11 Oktober 2015:

 RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft aangekondigd dat het assortiment van draadloze netwerkproducten voor het Internet of Things (IoT) wordt uitgebreid met de 6LoWPAN IoT-Gateway van WEPTECH elektronik.

De 6LoWPAN (IPv6 over Low-Power Wireless Personal Area Network) fungeert als grensrouter in een 6LoWPAN-netwerk en verbindt een draadloos IPv6-netwerk met het internet. Het board faciliteert de routingprocedures die nodig zijn om een fijnmazig IPv6-netwerk met kleine, draadloze low-power-apparaten op te nemen in het wereldwijde IP-netwerk. Gebruikers kunnen hiermee tot 32 6LoWPAN-childnodes verbinden met het netwerk. 

Behalve van native IPv6 (Bridge Mode) maakt de 6LoWPAN IoT-Gateway ook gebruik van het plug-and-play-NAT64-IPv6-to-IPv4-vertaalmechanisme, waarmee IPv4-servers kunnen worden geadresseerd vanuit elke 6LoWPAN-node. Dit betekent dat sensordata op het radionetwerk kan worden verzonden naar servers op alle mogelijke plekken op het internet. 

Hardware-technisch is het board gebaseerd op de TI CC2538-microcontroller, aangedreven door een ARM Cortex-M3, met een AES- en SHA-encryptie-engine, 512 kB flashgeheugen en 32 kb RAM. Het board werkt met dualband-technologie en twee radio-interfaces: de CC2538 MCU integreert een 802.15.4-interface in de 2,4 GHz-band, en een extra sub-gigahertz-transceiver (TI's CC1200) maakt gebruik op de frequentiebanden van 868 of 915 MHz mogelijk. De internetverbinding wordt verzorgd door de ENC28J60a-ethernetcontroller-IC van Microchip. Het board beschikt ook over USB 2.0, dat tevens fungeert als 5 V-voeding.

Er zijn twee versies van de 6LoWPAN IoT Gateway beschikbaar. De eerste heeft een behuizing voor op het bureau of aan de muur, met afmetingen van 110 x 76 x 29,5 mm, wat ideaal is voor gebruik in industriële regelapparatuur, thuisautomatisering en 6LoWPAN-sensornetwerken. De tweede versie heeft geen behuizing en is bedoeld als ontwikkelplatform.

De gratis software voor het board is gebaseerd op het open-source Contiki OS, en de broncode is te downloaden via Github.

De WEPTECH 6LoWPAN IoT-Gateway is nu verkrijgbaar bij RS Components in de regio's EMEA en Azië-Pacific. 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.