Nieuw bij RS: nieuwe FLIR ONE-warmtebeeldcamera’s, beschikbaar voor iOS en Android

Nieuwe infraroodcamera-adapter en -apps van FLIR Systems maken thermische beeldvorming nog toegankelijker dankzij ondersteuning mobiele platforms

Brussel, België, 23 Juli 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, zal de next generation FLIR ONETM-warmtebeeldcamera beschikbaar stellen. De veelzijdige en compacte FLIR ONE is beschikbaar voor Apple iOS en Google Android en transformeert een mobiel apparaat in een krachtige en nauwkeurige warmtebeeldcamera. 

De nieuwe FLIR ONE gebruikt voor Android een micro-USB-aansluiting en voor iOS een Lightning-connector. Zo is dit compacte accessoire eenvoudig aan te sluiten op een smartphone of tablet. De FLIR ONE heeft een interne batterij en gebruikt de nieuwste Lepton-core van FLIR, met een vier keer zo hoge resolutie als de vorige versie. De multispectrale dynamische beeldvormingstechnologie (MSX®) van FLIR verbetert het beeld nog verder. Deze haalt randdetails van de zichtbare FLIR ONE-camera naar voren in het warmtebeeld, wat zorgt voor een zeer betrouwbare afbeelding.

FLIR ONE maakt de voordelen van thermografie toegankelijk voor een groot aantal gebruikers, zoals onderhoudstechnici in de (machine)bouw, facility managers, ontwikkelaars en beveiligers. FLIR zal ook een bijgewerkte software development kit (SDK) voor iOS en Android uitbrengen zodat ontwikkelaars voor beide platforms nieuwe, creatieve apps kunnen bouwen. De FLIR ONE-app is te downloaden via de Apple App Store en Google Play. Er zijn diverse andere warmtebeeldapps beschikbaar, bijvoorbeeld voor timelapses, panoramabeeld of creatieve beeldbewerking.

De FLIR ONE is een betaalbare optie om kennis te maken met de kracht van thermografie en een aanvulling op het professionele thermografie-aanbod van FLIR Systems bij RS Components. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook de populaire C2, E4 en andere camera's uit de E-serie en accessoires zoals driepootadapters, hoezen, vizieren en voertuigadapters. Sinds RS de producten van FLIR Systems in maart 2015 heeft toegevoegd is de afname van de producten hoog geweest, met name die van de C2.

Bezoek voor meer informatie over de FLIR ONE of over de professionele thermografieproducten van FLIR Systems www.rs-online.com.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.