RS Components biedt nu nog meer Motion Control-producten en -leveranciers aan

Motion Control-assortiment verbeterd en uitgebreid dankzij nieuwe en verbeterde series van toonaangevende leveranciers

Brussel, België, 21 Juli 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn indrukwekkende motion control-aanbod nog verder uitgebreid met series en producten van toonaangevende leveranciers.

Het bedrijf biedt een groot aantal technologieën en leveranciers voor een continu groeiend aantal toepassingen in allerlei branches. Het gaat onder meer om motoren, versnellingsmotoren en regelaars, een groot aantal krachtoverbrengingsproducten, zoals versnellingen, riemen, riemschijven en koppelingen, PLC's en HMI's, pneumatische en hydraulische apparatuur en een groot aantal ondersteunende producten zoals encoders, sensoren, schakelaars en kabels. Er zijn ook ruim 1.200 ontwikkelkits voor microcontrollers en processoren beschikbaar voor wie deze regelsystemen wil ontwikkelen.

De lijst van leveranciers bevat alle topmerken in de automatisering en de motion-branche, zoals Siemens, Schneider Electric, ABB, Omron, SMC, Mitsubishi, Telemecanique, Honeywell, IGUS, SKF, Faulhaber, TECO, Maxon, Parker, Eaton, Crouzet, Sanyo Denki en Rexroth Bosch.

De meest recente toevoegingen zijn 26 series nauwkeurige DC-motoren van Faulhaber, 22 nieuwe series van Sanyo Denki, met daarin vier stappenaandrijvingen en indexers en 18 hybride unipolaire en bipolaire stappenmotoren, en de logische modules Barth STG-500 en 600 met bijbehorende starterkits.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.