Nieuw bij RS Components: de Mitsubishi FX5-reeks, tilt compacte PLC's naar een nieuw niveau

Nieuwste generatie FX-reeks, met ingebouwde positiecontrole, zorgt voor complete prestatie-boost, meer ondersteuning voor IoT en Industrie 4.0

Brussel, België, 21 Juli 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de nieuwste PLC's uit de Mitsubishi FC5U-serie geïntroduceerd. Deze breiden de mogelijkheden van het populaire FX PLC-platform uit met betere CPU-prestaties en extra functies, zoals geavanceerde positiecontrole.

De FX5U-PLC's maken deel uit van de nieuwe Mitsubishi MELSEC iQF-familie, met een snelle uitvoermotor met 34 ns per stap, een programmacapaciteit met 64k-stappen en een 150 keer zo snelle bussnelheid. Dit zorgt voor optimale prestaties, zelfs bij grote hoeveelheden data. Nieuwe ingebouwde functies verbeteren de ondersteuning voor IoT en Industrie 4.0, met onder meer een ethernetpoort voor eenvoudige verbindingen en onderhoud op afstand, een betere beveiliging en een SD-kaartlezer voor datalogging en updates.

Er zijn nog meer ingebouwde functies, zoals acht kanalen voor pulsinvoer op hoge snelheden en vierassige pulsuitgangen. Zo kunnen ontwikkelaars meer krachtige systemen maken voor bijvoorbeeld verpakkingsmachines, met minder modules.

RS heeft zes varianten van de FX5U-PLC's op voorraad, met tot 80 I/O's en relais- of transistoruitgangen, plus compatibele modules zoals digitale I/O-expanders, seriële interface-adapters, een busconversiemodule en een SCNET III/H-compatibele motion-controlmodule.

Configuratie via het bekende GX Works3 is ook eenvoudiger, dankzij onder meer een tabel gebaseerde parametrering, motion-setuptools en extra positioneringsinstructies.

 

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.