Nu op voorraad bij RS Components: zinkvrije reserve-filteronderdelen van Bosch Rexroth

Nieuwe reeks met 100 filterelementen geschikt voor hydraulische vloeistoffen, smeermiddelen en gassen, houdt machines langer en beter in bedrijf

Brussel, België, 21 Juli 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft 100 extra reserve-filteronderdelen van Bosch Rexroth gelanceerd in bekende standaard- en speciale formaten. Zo hebben klanten eenvoudig toegang tot kwaliteitsfilters, voor een optimaal en langdurig gebruik van apparatuur.

De DIN 24550-standaardformaten van 0040 tot 1000 en de extra formaten van 0004 tot 2500 zorgen voor een uitstekende bescherming tegen vervuiling in allerlei apparaten in bijvoorbeeld de materiaalverwerking, de industrie, de scheepvaart en autobranche, de landbouw en de oliewinning. De filterelementen zijn geschikt voor hydraulische en smeeroliesystemen. De deeltjesgrootte varieert van 1 tot 800 µm, met filtergebieden tot 4,8 m².

Alle Bosch Rexroth-filteronderdelen bij RS zijn zink vrij. Dit zorgt voor een uitstekende bescherming bij gebruik van waterhoudende vloeistoffen (HFA/HFC) of synthetische oliën, en is een voorwaarde voor veel machines die met snel biologisch afbreekbare hydraulische olie werken. Omdat ze zink vrij zijn, kunnen deze filteronderdelen universeel worden gebruikt met gebruikelijke hydraulische vloeistoffen en oliën. Ook voorkomt dit in een vroegtijdig stadium "element blocking", wat weer zorgt voor een aanzienlijk langere levensduur.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.