RS Components bespaart ontwikkelaars tijd met nieuwe en snelle toegang tot groot aantal CAD-modellen

RS geeft designers samen met SamacSys toegang tot ECAD Part Wizard en componentmodellen voor alle populaire PCB-tools

Brussel, België, 14 Juli 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici,
meldt vandaag dat het exclusieve distributeurstoegang heeft tot de SamacSys ECAD Part Wizard (EPW) en een groot aantal kant-en-klare ECAD-modellen van elektronische onderdelen. Deze modellen ondersteunen alle populaire ECAD-formaten, waaronder DesignSpark PCB van RS, en zijn samen met EPW volledig gratis te downloaden via de DesignSpark-website.

RS werkt samen met SamacSys en vooraanstaande componentfabrikanten aan nauwkeurige ECAD-modellen van hoge kwaliteit. Deze modellen bevatten schematische symboolinformatie en printplaatblauwdrukken voor elektronische onderdelen. Dit biedt ontwikkelaars veel voordelen, zoals snel zaken inbouwen in designs, minder printplaatfouten en veel tijdsbesparing, wat weer leidt tot meer gebruiksvriendelijkheid en een kortere doorlooptijd.

Met de ECAD Part Wizard hebben ontwikkelaars volledige controle over het schematische onderzoek naar botbreuken. Het gaat dan onder meer om het aantal aan te maken fracturen, de plaatsing van pins aan de zijkant van elke fractuur (links, rechts, boven en onder) en de volgorde van weergave. Daarnaast bevat EPW blauwdrukken van PCB-onderdelen, die allemaal IPC-conform zijn en waarbij de gebruiker minimale, nominale en maximale opties kan instellen.

Deze nieuwe ECAD-modellen zijn te downloaden via RS Online, rechtstreeks vanuit EPW of vanuit de Product Data Library (PDL) van RS, en ze helpen ontwikkelaars bij hun rapid prototyping. Momenteel bevat de PDL meer dan twee miljoen artikelen van ruim 500 fabrikanten, met vijf miljoen technische documentatie- en computer gestuurde technische bestanden. Daarnaast kunnen DesignSpark-gebruikers een verzoek indienen om onmiddellijk een bepaald componentmodel aan te maken, als het niet al in de bibliotheek aanwezig is.

“DesignSpark is een online-community van RS met waardevolle informatie en belangrijke, gratis te downloaden tools zoals DesignSpark PCB”, aldus Alex MacDougall, Managing director bij SamacSys. “Het feit dat de ECAD Part Wizard en de ECAD-modellen nu in de Product Data Library zitten, laat zien dat ze van grote waarde kunnen zijn voor de productiviteit van ontwikkelaars, en dat het design- en prototype proces er een stuk sneller van wordt.”

"De gratis beschikbaarheid van SamacSys EPW en het grote aantal ECAD-modellen kunnen voor ontwikkelaars een heel belangrijk hulpmiddel zijn", aldus Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing bij RS. "Designers kunnen zo meer tijd besteden aan innovatieve projecten, in plaats van tijd te verspillen aan het invoeren van data om ECAD-libraries op te bouwen. Ook weten ze zeker dat er geen datafouten het proces binnenkomen."

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.