Nu verkrijgbaar bij RS Components: krachtige Faulhaber DC-motoren

Selectie motoren en regelaars met gepatenteerd design maakt high-end-automatisering en -controle betrouwbaar en stil

Brussel, België, 9 Juli 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, biedt nu een selectie producten van Faulhaber aan, waaronder DC-micromotoren, borstelloze DC-servomotoren, DC-versnellingsmotoren en snelheidsbegrenzers.

In totaal heeft RS 24 motoren geselecteerd, met diverse formaten, snelheden, voedingsspanningen en uitgaande koppels. Alle motoren beschikken over Faulhabers gepatenteerde schuine-rotortechnologie, die zorgt voor een hoog koppel in verhouding tot het gewicht van de motor, een hoge efficiëntie, een soepele rotorpositionering zonder cogging, een lage koppelrimpel en een hoge lineariteit en gevoeligheid. De rotor reageert ook zeer snel in toepassingen die vaak moeten starten en stoppen.

Het assortiment bevat 12 geborstelde DC-micromotoren uit de CXR-serie, met grafietborstels voor een hoog vermogen en een lange levensduur, de SR-serie met een ingebouwde hoge-resolutie-encoder en omschakeling via edelmetalen, wat zorgt voor een lage contactweerstand, en de SR-Flat-serie voor toepassingen in zeer kleine ruimten. Er zijn motoren van 6 V, 12 V en 24 V, koppels van 0,35 mNm tot 40 mNm en asdiameters van 1,5 mm, 2 mm, 3 mm en 4 mm beschikbaar. 

RS heeft daarnaast vijf borstelloze motoren geselecteerd die, dankzij het groef vrije ontwerp en de inerte rotor, ideaal zijn voor zware servotoepassingen met frequente overbelasting en voor continu draaiende toepassingen. Het gaat om vier vierpolige motoren met een hoog koppel en een robuuste constructie die tegen grote schokken en trillingen kan, met één zeer platte 12 V-motor van 7000 rpm met een ingebouwde snelheidsbegrenzer.

Er zijn ook zeven geborstelde motoren verkrijgbaar met geïntegreerde tandwielaandrijvingen of motorreductoren, die nog meer koppel- en snelheidsopties bieden, van 4 rpm tot enkele honderden rpm.

De SC1801-3530, een snelheidsbegrenzer voor borstelloze motoren en het bijbehorende programmeerboard maken de Faulhaber-reeks bij RS compleet. Deze compacte regelaar, met toegankelijke schroefaansluitingsstrips voor motoren en voedingen, heeft flexibele interface-opties waardoor hij bijvoorbeeld geschikt is voor decentrale automatiseringssystemen, handling- en toolingapparaten of pompen.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.