Nu verkrijgbaar bij RS Components: het nieuwe, compacte, draadloze Arduino-mini-developmentboard

Arduino Yun Mini is een betaalbaar, klein en lichtgewicht WiFi-prototypesysteem op Linux-basis

 

Brussel, België, 7 Juli 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, dé wereldwijde distributeur voor technici, breidt het Arduino-assortiment van opensource-ontwikkel- en prototypesystemen voor elektronica verder uit met de nieuwe Arduino Yun Mini.

De Arduino Yun Mini richt zich op embedded-ontwikkelaars, hackers en studenten en is een redesign van het wifi-microcontrollerboard Arduino Yun. Hij is opnieuw vormgegeven voor gebruik in combinatie met een breadboard, zodat prototyping eenvoudiger wordt. Hij is dankzij een lichte en compacte uitvoering zeer functioneel. 

De Yun Mini heeft printplaatafmetingen van ongeveer 71,1 x 22,9 mm, minder dan de helft van de Arduino Yun, die circa 68,6 x 53,3 mm meet. Inclusief USB-aansluiting is de lengte circa 73 mm. Ook weegt de Yun Mini met 16 gram slechts de helft van de Yun. Dankzij het kleine formaat is het board ideaal voor gebruik in kleine ruimten, en in het bijzonder voor huisautomatisering, waar kleinere apparaten in kleine dozen kunnen zorgen voor meer flexibiliteit.

De Yun Mini heeft een betaalbare breadboardprintplaat met een ATmega32u4-microcontroller en het Qualcomm Atheros AR9331-system-on-chip met een MIPS 24K-CPU, die draait op maximaal 400 MHz en ondersteuning biedt voor Linino, een Linuxdistributie op basis van OpenWRT. Een bridge-library maakt communicatie tussen de twee processoren mogelijk, zodat Arduino-programma's shellscripts kunnen uitvoeren, met netwerkinterfaces kunnen communiceren en informatie kunnen ontvangen van de AR9331-processor.

Het board heeft ingebouwde Wi-Fi (IEEE 802.11b/g/n tot maximaal 150 Mbps) en biedt ondersteuning voor 20 verschillende input-/outputpins, waarvan er zeven als PWM-output kunnen worden gebruikt en 12 als analoge input. Verdere specificaties zijn onder meer een kristaloscillator van 16 MHz, een micro-USB-connector, een ICSP-header, twee resetknoppen en een gebruikersknop.

De Yun Mini lijkt in zoverre op de Arduino Leonardo dat de ATmega32u4 ingebouwde USB-communicatie heeft. Hierdoor is er geen secundaire processor meer nodig, zodat de Yun Mini op een aangesloten computer kan verschijnen als muis en toetsenbord, of als een virtuele (CDC) seriële/COM-poort.

De Yun Mini kan op maat worden gemaakt met maximaal twee accessoires uit een aanbod van drie: de dojRJ45, de dogUSB en de dogUSB-eMMC. De dogRJ45 is een 10/100 Mbps-ethernetpoort, de the dogUSB is een USB-connector van het type A, met een USB 2.0-hub die fungeert als slot voor een mini-SD om het geheugen van het board uit te breiden. De dogUSB-eMMC is een USB-poort van het type A met 4 GB geïntegreerd flashgeheugen.

Het board kan via de micro-USB-aansluiting worden gevoed met de aanbevolen configuratie van 5 V DC. Het is echter ook mogelijk het board via de Vin-pin te voeden met gereguleerde 5 V DC. De Yun Mini kan worden geprogrammeerd met Arduino-software die te downloaden is op arduino.org/downloads of met het Linino IO op www.linino.org.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.