Nieuw bij RS Components: ratelsleutels van hoge kwaliteit, om snel te werken in kleine ruimten

GearWrench 120XP-serie heeft ultra-efficiënte zwaaiboog met drie richtingen

Brussel, België, 30 Juni 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft nu de nieuwste ratelende GearWrench® 120XP-dopsleutels en steeksleutels op voorraad, met een nauwkeurige zwaaiboog met drie richtingen en een groot bereik. Dankzij het compacte sleuteldesign kunnen monteurs nu snel en efficiënt werken, ook in ontoegankelijke ruimten.

Deze nieuwe innovatieve serie van de Apex Tool Group komt uit hetzelfde merkenportfolio als Allen, nog altijd de industriële standaard voor inbussleutels. Het gereedschap is van hoogwaardig materiaal en heeft een afwerking van hoge kwaliteit, zodat het een leven lang meegaat.

De dopsleutels hebben een aandrijfvierkant van 1/4, 3/8 of 1/2 inch, met lange handgrepen die zorgen voor een lengte van respectievelijk 5,11 inch, 8,38 inch en 11,02 inch, zodat het bereik flink wordt uitgebreid. Ze hebben een onopvallende kop in de vorm van een traan, met een in zes standen verstelbare hoek. Dit verbetert de bruikbaarheid in kleine ruimten, bijvoorbeeld in behuizingen of achter panelen. De sleutels zijn los, in set van drie of in sets met meerdere doppen in Amerikaanse en metrische formaten verkrijgbaar.

De 120XP-reeks bevat ook diverse combinatiesleutels, zoals steeksleutels van massief staal in formaten van 6 tot 19 mm, en steeksleutels met een flexibele kop en keuze uit een open, niet-ratelend uiteinde of een niet-ratelend ringvormig uiteinde in een hoek van 0 graden, in formaten van 8 tot 19 mm. Alle modellen hebben een GearWrench XL-middenstuk, dat extra lang en breed is voor een betere krachtenverspreiding en een optimaal bereik. De sleutels zijn los, in set van drie of in sets met meerdere doppen in Amerikaanse en metrische formaten verkrijgbaar.

Er zijn ook ratelgimbals met een aandrijfvierkant van 1/4 en 3/8 inch beschikbaar. Deze passen perfect in de handpalm en maken zo snel en eenvoudig vastzetten mogelijk. Er zijn twee draaipanelen, zodat ze in meerdere hoeken kunnen worden gebruikt, en de gimbals hebben een eenvoudig toegankelijke hefboom voor voor- en achteruit en een ratel met 72 tanden, wat uiteindelijk resulteert in een zwaaiboog met vijf richtingen.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.