Nieuw bij RS: krachtige soldeersystemen van Thermaltronics voor meer productiviteit

Complete serie gereedschap met uitstekende verwarmingscontrole voor verfijnde of thermisch veeleisende taken

Brussel, België, 18 Juni 2015:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, is de nieuwe plek voor soldeersystemen van Thermaltronics, die gebruik maken van Curie Heat Technology (CHT). Deze technologie zorgt voor perfect solderen met een constante snelheid en een verbeterde productiviteit.

 

CHT levert precies genoeg warmte voor de warmtecapaciteit van elk verbindingspunt door te profiteren van de Curietemperatuur van het geconstrueerde magnetische materiaal in de verwarmingskern. De inductieve verwarming stopt als de Curietemperatuur bereikt is en gaat, afhankelijk van het warmteverlies, bij de verbinding die moet worden gesoldeerd weer verder. Dit zorgt voor soepel gemoduleerde verwarming.

 

In tegenstelling tot gebruikelijke temperatuurgestuurde apparatuur hebben de soldeersystemen van Thermaltronics geen temperatuursensor en dus ook geen vertraging. De modulatie zorgt ervoor dat de stifttemperatuur beter in de buurt blijft van de ingestelde temperatuur. Ook is er geen kalibratie nodig en de langere levensduur van de stift helpt de gebruikskosten te verlagen. De systemen zijn concurrerend geprijsd en voor professioneel of persoonlijk gebruik.

 

RS heeft de hele Thermaltronics-serie op voorraad, inclusief soldeerstations, kleurgecodeerde stiftcartridges in een groot aantal formaten, profielen en desoldeer- en pincetsets. De soldeerstations TMT-9000S en TMT-5000S maken gebruik van CHT bij 13,56 MHz voor een grote warmteterugwinning en krachtige prestaties. De TMT-9000S heeft dubbele schakelbare soldeerpoorten die de productiviteit stimuleren. De TMT-2000S is een 470kHz-station dat een betaalbaar instapmodel combineert met superieur solderen via CHT. Alle varianten opereren met netspanningen van 100 tot 240 V AC.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.