RS Components voegt 75 Infineon IGBT-modules toe aan assortiment halfgeleiders

Veelzijdige silicium- en verpakkingstechnologieën bieden efficiëntie, gebruiksgemak en betrouwbaarheid voor stroomtoepassingen

Brussel, België, 18 Juni 2015:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft 75 nieuwe Infineon IGBT-modules toegevoegd aan het assortiment, met ruim 200 producten van toonaangevende merken. Dit geeft ontwerpers en installateurs nog meer keuze in energiezuinige mogelijkheden voor stroomconversie- en controle.

De nieuwe modules zijn geschikt voor bijvoorbeeld motorbediening, inductieverwarmers, lasapparaten, UPS-systemen, airconditioners en hulp- of zonne-omvormers. Er zijn enkele, dubbele, viervoudige en zesvoudige IGBT-configuraties. Een module bevat zeven IGBT's en een emitter gestuurde diode.

Er is ondersteuning voor diverse technologieën, zoals snelle IGBT's en trench-gate/ field-stop van de derde en vierde generatie. IGBT4-technologie heeft hogere dichtheid van maar liefst 50% en staat een maximale verbindingstemperatuur van 150°C toe. Doordat het volledige temperatuurbereik wordt gebruikt bij identieke koelomstandigheden, zorgt de IGBT4-technologie voor meer uitvoerend vermogen dan IGBT3. De trench-gatestructuur zorgt voor een aanzienlijke verbetering in de prestaties als het gaat om VCEsat-waarden. De VCEsat-verbetering zorgt, samen met schakelverbeteringen in dynamische en statische verliezen en in de schakelsnelheid en de zachtheid van elk apparaat, voor een betere efficiëntie en voor power cycling (PC), wat de verwachte levensduur verlengt.

Het trench-gate-ontwerp van IGBT4 en de field-stop zorgen samen met innovatieve pakketten voor betrouwbare apparaten van een hoger niveau, met zo veel mogelijk vermogensintegratie en zo weinig mogelijk vermogensverlies. Er zijn diverse modules met een NTC-thermistor. Dit vereenvoudigt de warmtebescherming en maakt robuuste ontwerpen mogelijk.

De nieuwe modules zijn verkrijgbaar in varianten van 600, 650, 1200 en 1700 volt, met stroomsterkten van 16 tot 675 ampère. Dit zorgt voor meer veiligheidsmarges, een hoge mate van betrouwbaarheid, een langere levensduur en minder onderhoudskosten.

Om de flexibiliteit voor systeemontwerpers en installateurs te vergroten is er ondersteuning voor een groot aantal beproefde pakketten, zoals gemonteerde of gesoldeerde contacten en diverse EconoPIM™- en EasyPIM™- formaten zoals ECONO2, ECONO4, ECONOD, EASY1B, EASY2B en EASY750. Er zijn ook 7 pins-modules beschikbaar met een breedte van 62 mm en 34 mm. Modules met een grondplaat van geïsoleerd koper zorgen voor een hoge warmte-efficiëntie en maken veelzijdige koeling opties mogelijk. De modules van 15 A tot 70 A in het pakket EASY1B bevatten warmte verbeterende aluminiumoxide substraten (Al2O3).

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.