RS Components voegt toonaangevende productreeks toe aan krachtig assortiment halfgeleiders

Overname Hittite Microwave door Analog Devices breidt aanbod RF-, microgolf- en millimetergolfproducten uit met ruim 150 apparaten

Brussel, België, 18 Juni 2015:

RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, kan klanten nu meer dan 150 extra krachtige RF-producten aanbieden, waaronder chips en modules. Dit is het gevolg van de recente overname van Hittite Microwave Corporation door distributiepartner Analog Devices, Inc. (ADI).

De Hittite Microwave-producten van Analog Devices breiden het assortiment van RS van RF-, microgolf- en millimetergolfproducten nu verder uit, met frequenties van DC tot 110 GHz, en vormen een aanvulling op ADI's RF/IF-to-baseband-signaalketencomponenten. Hittite-klanten kunnen de apparaten van hun voorkeur nu kopen bij RS en daarbij profiteren van een uitgebreide keuze aan aanvullende componenten, grote voorraden met online bestelmogelijkheden en betrouwbare distributie. Vandaag besteld is de volgende werkdag geleverd. De afdelingen accountbeheer, Customer Service en Technical Support zorgen voor een betrouwbare afhandeling van bestellingen.

De Hittite-serie sluit uitstekend aan op de ADI-producten. Het bedrijf is opgericht in 1985 en is een marktleider in digitale chips, RFIC's en Monolithic Microwave IC's (MMIC's) waarbij het optimaal gebruik maakt van vooraanstaande verwerkingstechnologieën als GaAs en BiCMOS. Met de overname verstevigt ADI zijn positie als marktleider in krachtige signaalverwerking.

De klanten van RS zullen wereldwijd gaan profiteren van de gecombineerde kracht van de ADI- en Hittite-teams, welke hebben aangekondigd nieuwe, krachtige producten te willen ontwikkelen. RS zal in 2016 meer apparaten van Hittite toevoegen aan het assortiment.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.