RS Components lanceert aanvullende premium modules voor 3D-designtool DesignSpark Mechanical

Twee nieuwe premiummodules voor intuïtieve 3D-designsoftware voegen nieuwe functionaliteiten toe voor een nog snellere ontwikkeling van productconcepten

Brussel, België, 10 Juni 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft vandaag uitbreidingen aangekondigd voor DesignSpark Mechanical, via twee nieuwe optionele premiummodules die de huidige versie van de tool een groot aantal nieuwe functionaliteiten geeft.

DesignSpark Mechanical is ontwikkeld in samenwerking met SpaceClaim, de toonaangevende aanbieder van flexibele en betaalbare 3D-ontwerpsoftware voor ontwikkelaars. Het is een geavanceerde directe 3D-modelleertool die gratis te downloaden is. Hoewel er nu optionele betaalde premium modules bij RS beschikbaar zijn, is een zeer belangrijk kenmerk dat de huidige basissoftware gratis zal blijven voor iedereen, met blijvende ondersteuning, nieuwe versies en updates in de nabije toekomst. DesignSpark Mechanical is een essentieel onderdeel van datgene wat RS ontwikkelaars wil bieden: hulpprogramma's om snel prototypes te kunnen ontwikkelen in de conceptfase en de ontwerpfase van producten. Zo is het via de uitvoer in STL-formaat mogelijk om designs te exporteren naar 3D-printers.

 

De eerste nieuwe premiummodule is DesignSpark Mechanical Exchange, met  functies voor het importeren, aanpassen en exporteren van de STEP- en IGES-formaten, die een standaard zijn in de branche. Zo is een volledige uitwisseling van designdata mogelijk met CAD-programma's als SolidWorks, Catia, ProEngineer en AutoCAD. Met deze module kunnen ontwerpers DesignSpark Mechanical integreren in een productontwikkelingsketen waarbij het ontwerp door diverse software loopt. Dit is meer dan conceptontwikkeling, het is een naadloze workflow voor het produceren van definitieve ontwerpen. Het betekent dat bedrijven hun designs kunnen doorgeven aan hun mechanische afdeling of externe partij voor de ontwikkeling van het definitieve design en voor de productie, Ze hoeven niet te investeren in dure CAD-licenties of -trainingen.

 

De tweede premiummodule – DesignSpark Mechanical Drawing – voegt de Associative Drawing-omgeving van SpaceClaim toe, waarmee de geometrie in de tekenomgeving zelf kan worden toegevoegd en aangepast. Zo is het mogelijk om gedetailleerde, gedimensioneerde tekeningen te maken, zodat ontwerpers verder kunnen gaan dan alleen conceptontwikkeling en het 3D-printen van prototypes. Ze kunnen nu zelf meewerken aan de productie van het eindproduct. De tekenomgeving biedt ook de vertrouwde werkruimte voor wie gewend is om in 2D te werken. In deze omgeving kunnen er aan de tekeningen annotaties, bijvoorbeeld voor afmetingen en toleranties, notities en leaders volgens de JIS-, ISO- en ANSI-standaarden worden toegevoegd.

"De geavanceerde mogelijkheden van de gratis basisversie van DesignSpark Mechanical zijn voor de meeste 3D-ontwikkelaars genoeg", aldus Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing bij RS Components "Deze premium modules breiden de mogelijkheden van de tool echter wel verder uit en ze bieden nog meer functies voor geavanceerde gebruikers, voor een zeer concurrerende prijs. Hiermee is het mogelijk om een naadloze workflow in te richten, van concept tot productie."

 

De twee nieuwe premium modules bouwen voort op de nieuwste versie van het gratis te downloaden DesignSpark Mechanical. Versie 2 van de software is in december 2014 uitgebracht  met diverse functies aangevraagd door DesignSpark Mechanical-gebruikers voor een nog betere 3D-designervaring. Deze verbeteringen zijn onder andere een vereenvoudigde user interface en toegang tot een nieuwe 3D-catalogus waarmee tienduizenden 3D-modellen van toonaangevende componentenaanbieders vliegensvlug kunnen worden ingevoegd. In versie 2 zijn ook alle benodigde RS-inkoopdata opgenomen om snel onderdelenlijsten te kunnen maken en een 3D-printservice van QuickParts®. Deze is verkrijgbaar bij RS, in samenwerking met zijn partner 3D Systems.

 

De aanvullende modules voor DesignSpark Mechanical zijn verkrijgbaar op RS Online: www.rs-online.com. DesignSpark Mechanical Exchange kost  € 689 DesignSpark Mechanical Drawing kost eveneens € 689 en de DesignSpark Mechanical Add-On Bundle, met de modules Exchange én Drawing, is verkrijgbaar voor € 858.

 

Versie 2 van DesignSpark Mechanical is nog altijd gratis te downloaden via www.designspark.com/mechanical. Voor ondersteuning kunnen gebruikers terecht bij de DesignSpark-community via www.designspark.com.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.