Nieuwe mini-PLC’s van RS Components besparen ruimte, stroom en programmeertijd

STG-500 en STG-600 van Barth Elektronik hebben geen randapparatuur nodig en bieden eenvoudige grafische programmeermogelijkheden

Brussel, België, 9 Juni 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn automatiserings- en controle assortiment uitgebreid met ultracompacte mini-PLC's die geen randapparatuur nodig hebben en zelfstandig kunnen werken, iets wat de bekabeling en de montage een stuk eenvoudiger maakt. 

De mini-PLC's STG-500 en STG-600 van Barth Elektronik hebben respectievelijk 10 en 19 I/O's met digitale, analoge en PWM-kanalen. Ook is er een temperatuursensor ingebouwd. De STG-500 meet 40 mm x 40 mm x 22 mm en heeft een universele montageplaat van aluminium. De STG-600 heeft een ultraplatte behuizing van 10 mm hoog en maximale afmetingen van 93 mm x 45 mm x 15 mm.

Beide modellen verbruiken zeer weinig stroom en hebben een breed spanningsbereik van 7 V tot 32 V. Hiermee zijn ze ideaal voor toepassingen met 12 V- of 24 V-accu's. De ingebouwde bescherming voor alle I/O's, de hoge schok- en trillingsweerstand en de IP20-afdichting zorgen voor betrouwbaarheid in zware omstandigheden.

Daarnaast zijn deze mini-PLC's dankzij de grafische programmeermogelijkheden eenvoudig in gebruik. Het downloadbare miCon-L-softwarepakket voldoet aan de standaarden van de nieuwste grafische programmeertalen en beschikt ook over simulatie- en testmogelijkheden. De flexibele programmeeroptie biedt diverse mogelijkheden voor toepassingen in de industrie, de autobranche en de maritieme techniek.

Wie snel aan de slag wil met het bouwen van toepassingen kan nu het STA-500- of STA-600-startpakket bestellen, met daarin de mini-PLC en alle benodigde kabels en handleidingen.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.