Deelname aan de Electronics & Automation beurs in Utrecht is voor RS een groot succes

Winnend ontwerp op basis van Bare Conductive elektrisch geleidende verf van de TU/e Bare Conductive wedstrijd goed ontvangen

Brussel, België, 5 Juni 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici,

heeft  2, 3 en 4 juni 2015 deelgenomen aan de Electronics & Automation beurs in de Jaarbeurs, Utrecht. De beurs was deze week dé ontmoetingsplaats voor de gehele industriële-elektronicabranche in de Benelux.

De stand van RS Components is massaal bezocht.  Er werd uitgebreid ingespeeld op de “Maker Movement”. Bezoekers konden met eigen ogen een werkzame 3D-printer van het RS-merk aanschouwen en in combinatie met de gratis ontwerptools en DesignSpark community kennis maken met de wondere wereld van fast-prototyping.  

Eén van de hoogtepunten op de beursstand van RS Components was het winnende ontwerp van de TU/e Bare conductive maker-movement wedstrijd, het Wave Circuit gemaakt door winnaars Arvid Jense en Marie Caye. Bezoekers konden de Wave Circuit en het drumstel zelf ervaren. Wave Circuit is een muziekinstrument in de vorm van een driehoekige geluidsgolf, een driedimensionaal, zichtbaar circuit waarmee de gebruiker direct interactief kan spelen met de lengte van de geleidende verf. Door de pinnen heen en weer te bewegen veranderen de weerstand en het geluid in het circuit.

“De Bare Conductive wedstrijd is een mooi voorbeeld van hoe nieuwe generaties makers met nieuwe materialen en prototyping-boards aan de slag kunnen om snel geheel nieuwe toepassingen te creëren. RS bied de eLucid studenten graag de middelen en een podium aan om eigen creaties te tonen.” aldus Hans de Vries, Country Manager Benelux.
Recentelijk heeft RS Components de Bare Conductive verf en het board opgenomen in het assortiment. 
 

De reacties op de beursstand van RS Components waren positief en hebben geleid tot een groot aantal nieuwe contacten. “Dit is dé elektronicabeurs van de Benelux waar RS de mogelijkheid kreeg de hele elektronica-industrie te ontmoeten. Na deze 3 dagen kunnen we concluderen dat het een enorm succes is geweest!” aldus Griseldis Prodl, Event Manager Europe bij RS Components.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.