RS Components breidt assortiment 3D-DLP-desktopprinters uit met professioneel systeem van marktleider EnvisionTEC

Betaalbare EnvisionTEC Perfactory® Micro XL-printer met hoge printkwaliteit

Brussel, België, 21 Mei 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft het assortiment van 3D-printers voor rapid-prototyping, eenmalige productie en designprofessionals versterkt met de EnvisionTEC Perfactory® Micro XL-3D-printer

De professionele en compacte Perfactory Micro XL kan printen in hoge resolutie en is eenvoudig aan te sluiten op een pc via een normale USB-aansluiting. Hij is compatibel met ABS-filamenten en met HTM140, waarmee een zeer hoge detaillering kan worden bereikt.

De Perfactory Micro XL kan objecten van 100 mm x 75 mm x 100 mm printen en is daarmee geschikt voor een groot aantal industriële en commerciële toepassingen. Dankzij een XY-resolutie van 150 µm en een dynamische Z-resolutie van 50 - 100 µm kunnen gebruikers nauwkeurige en gedetailleerde reproducties maken van gescande objecten, gemaakt op de computer of gedownload van internet.

"3D-printen ontwikkelt zich snel en heeft talloze industriële toepassingen, zoals prototypes voor elektronische behuizingen of een snelle replicatie van kleine onderdelen. RS wil de beste apparatuur aanbieden, die aansluit bij de behoeften van onze klanten", aldus Ben Lawton, Global Head, Tools and Supplies bij RS Components. “De Perfactory Micro XL is een revolutionaire combinatie van krachtige printprestaties en een printer die in zijn klasse zeer betaalbaar is. Het merk is inmiddels al de eerste keuze van juwelenontwerpers en ontwikkelaars."

"EnvisionTEC is trots op de samenwerking met RS Components, een vooraanstaande distributeur met een uitstekende staat van dienst als het gaat om het bedienen van ingenieurs en ontwikkelaars", aldus Martin Forth, Vice President European Sales bij EnvisionTEC. "Met deze waardevolle samenwerking kunnen we op efficiënte wijze inspelen op de internationale vraag naar de oplossingsgerichte producten van EnvisionTEC." 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.