Persberichten


Nu verkrijgbaar bij RS Components: de eerste laser-veiligheidsscanners met ethernetaansluiting

Omron OS32C-familie maakt configuratie, statusmonitoring en meldingsanalyse mogelijk vanaf het bureaublad

Brussel, België, 19 Mei 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici,
heeft een nieuwe innovatie toegevoegd aan het assortiment voor machinebewaking en machineveiligheid: laserscanners met ethernetaansluiting die het beheer van veiligheidszones op de fabrieksvloer eenvoudiger maken.

De Omron OS32C-laser-veiligheidsscanners van het type 3 zorgen voor compacte en veelzijdige presentiedetectie en beschermen op die manier machinebedieners en fabriekspersoneel. Via de ethernet aansluiting kunnen de scanners eenvoudig worden geconfigureerd via een externe pc, waarvoor weinig input nodig is. Beheerders kunnen de status bewaken via het bureaublad en de oorzaak van noodstops analyseren. Dit zorgt voor meer veiligheid en betere veiligheidsrapportages. Er kunnen meerdere OS32C's worden aangesloten op een LAN-netwerk en deze kunnen vervolgens om de beurt worden gemonitord.

Per sensor is er een veiligheidzone mogelijk met een straal van maximaal 4 meter en twee waarschuwingszones van maximaal 15 meter. De sensoren kunnen een alarmsignaal, een snelheidscontrole-signaal of een noodstop activeren als de zoneregels worden overtreden. Ook kunnen de sensoren richtingen in de gaten houden en dankzij de ruime detectiehoek van 270° kunnen ze indringing herkennen aan beide zijden.

De OS32C bestaat uit een afneembaar sensorblok en een I/O-blok, waarop de configuratie wordt opgeslagen. Zo kunnen beschadigde sensoren snel en eenvoudig worden vervangen, zonder dat ze opnieuw moeten worden geprogrammeerd. Het I/O-blok is verkrijgbaar met een kabelingang aan de achter- of zijkant, voor extra flexibiliteit. De sensoren hebben een diameter van 104,5 mm, wegen 1,3 kilo en hebben een stroomverbruik van slechts 5 W in actieve modus en 3,75 W in stand-bymodus. Zodoende zijn ze eenvoudig te verplaatsen en te installeren. RS heeft ook kabels en beugels beschikbaar als hulpmiddel voor installateurs.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.