Persberichten


RS Components toont voordelen aan van betrouwbaar afgedicht connectorsysteem

Ingenieuze gieting en afdichting Molex ML-XT-systeem zorgt voor hoge betrouwbaarheid voor een concurrerende prij

Brussel, België, 13 Mei 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft twee ingenieuze voordelen aangetoond van de nieuwe Molex ML-XT™, een robuust, afgedicht connectorsysteem dat zorgt voor uitstekende betrouwbaarheid.

De plastic behuizing en afdichting van de ML-XT zijn gegoten uit één stuk. Dit is niet alleen zuinig, maar ook zeer betrouwbaar. De permanente hechting van Liquid Silicone Rubber (LSR), een tweecomponenten-giettechniek, zorgt voor een binnendringweerstand van IP68. Ook kan de afdichting niet verloren gaan of verkeerd worden uitgelijnd. De nauwkeurige uitlijning zorgt bij het aansluiten en uittrekken van stekkers altijd voor een goede retentie.

Daarnaast vormt een innovatief omhulsel voor de achterafdichting een antwoord op het verlies van afdichting dat kan optreden als draden die uit gebruikelijke connectoren komen worden gebogen of verplaatst. Dit ML-XT-omhulsel voorkomt dat de kabel in de buurt van de afdichting buigt; zo blijft de perfecte ingangshoek voor de kabel behouden. De afdichting wordt gegoten van High-Consistency Rubber (HCR), voor een uitstekende scheurweerstand bij het aan- en loskoppelen van terminals.

Verdere voordelen van het ML-XT-systeem zijn een kleinere inventaris, een kortere montage en lagere montagekosten. De stekkers en contacten worden voorgemonteerd geleverd, met een achterafdichting die is ingesloten door het omhulsel. De connectorterminals hebben een stroomsterkte tot 13A. Dit zorgt ervoor dat kabelboommakers via het beproefde Molex XRC™-design hun bestaande montagegereedschap kunnen gebruiken.

Het ML-XT-systeem is bedoeld voor toepassingen in de autobranche. Hierin is een zeer concurrerende prijs noodzakelijk, terwijl er voor stroomkabels tegelijkertijd zeer strenge eisen zijn op het gebied van temperatuur, trillingen en binnendringrisico's. De prestaties en kostenefficiëntie van deze connectoren zorgen ervoor dat ze ook zeer geschikt zijn voor de autosport, voor industriële automatisering en controle in zware omstandigheden en voor apparatuur die buiten staat en te maken krijgt met zeer koude, warme of vochtige omstandigheden.

Het ML-XT-systeem is een kant-en-klare vervanging voor bestaande standaardconnectoren van dit type. De ML-XT-connectorstekkers en -contacten en de XRC-terminals en -gereedschappen zijn nu op voorraad bij RS Components.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.