Persberichten


RS Components voegt stappenmotoren en DC-drivers van Sanyo Denki toe aan industriële automatisering assortiment

Nieuwe hybride stappenmotoren van deze toonaangevende fabrikant zijn bedoeld voor toepassingen in de industriële automatisering

Brussel, België, 11 Mei 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, introduceert de nieuwe hybride Sanyo Denki-stappenmotoren van 42 en 56 mm met hoge koppel en weinig vibraties zijn ideaal voor diverse motion control-toepassingen, zoals de aansturing van wetenschappelijke en medische instrumenten.

De tweefasige stappenmotoren zijn bedoeld voor machinebouwers en fabrikanten van wetenschappelijke en medische instrumenten. Ze zijn verkrijgbaar met unipolaire of bipolaire spoelen, samen met een reeks bijbehorende DC-microstapaandrijvingen.

Stappenmotoren van Sanyo Denki worden doorgaans gebruikt om bewegende onderdelen op de x- en y-assen in een machine nauwkeurig aan te sturen. Ze worden gebruikt in een groot aantal motion control-toepassingen. Denk hierbij aan de aansturing van industriële inkjetprinters en labelmachines, maar bijvoorbeeld ook aan wetenschappelijke meetapparatuur en medische instrumenten voor bloed- en DNA-tests.

Vooraanstaande apparaten in de serie zijn onder meer de superslanke SS2421-5041, een stappenmotor van 42 mm, gericht op toepassingen in de kleine ruimte en met een compact stappensysteem in een pakket van slechts 11,6 mm diep, en de SH2141-5541, een motor van slechts 30 mm diep met een miniatuurframe van 14 mm.  De nieuwe IP65-motoren van 56 mm, zoals de SP2566-5160, zijn ideaal voor zware toepassingen met bijvoorbeeld stof en water, zoals voedselverwerkingsmachines en apparatuur die buiten wordt gebruikt.

Sanyo Denki's SANMOTION-serie met hybride stappenmotoren van 42 en 56 mm is nu verkrijgbaar bij RS Components.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.