Persberichten


Distributieovereenkomst met IMO zorgt voor innovatieve PLC/HMI/IO-modules in het Automation & Control aanbod van RS Components

i3-controllers van IMO integreren belangrijke systeemfuncties in één compacte module

Brussel, België, 11 Mei 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, introduceert de intelligente i3-controllers van de nieuwe partner IMO integreren PLC, HMI en I/O's om paneelruimte te besparen en om het ontwikkelen en bouwen van systemen eenvoudiger te maken. RS heeft vijf modellen geselecteerd, inclusief accessoires, die aansluiten bij diverse projectbehoeften en budgetten.

IMO's iCube-controllers (i3) integreren PLC- en HMI-functionaliteiten, compleet met digitale en analoge I/O's, in één module die paneelruimte bespaart. RS heeft vijf modellen uit de i3B-, i3C Mini- en i3E-reeks geselecteerd en biedt zodoende de keuze uit diverse functies, schermformaten en I/O's. Alle modellen beschikken over RS-232/485, optioneel of ingebouwd ethernet en een optionele GSM/GPRS-modeminterface. Hiermee zijn ze perfect voor de wereld van industrie 4.0.

De i3B-reeks heeft een monochroom 3,5”-scherm van 160 x 128, met touch screen en vijf functietoetsen. Ingebouwde functies die gebruikelijk zijn in de i3B- en de andere series zijn onder meer een CAN-poort, een hogesnelheidsteller, een stappenmotorcontroller, een alarmverwerking en meerdere PID-lussen.

De i3C Mini-controllers hebben een QVGA-kleurentouchscherm van 3,5” en vijf functietoetsen, een ingebouwde ethernetpoort, een USB A-poort voor flashschijven en een USB Mini B-poort voor programmeer- en datatoegang.

De i3E tenslotte heeft een WVGA-TFT-kleurenscherm van 7”, zes functietoetsen, twee CAN-poorten, twee ethernetpoorten en twee USB-poorten. RS heeft ook accessoires voor de i3-serie op voorraad, waaronder een programmeerkabel en een USB-naar-serieel-adapter. De prijzen zijn inclusief programmeersoftware en drie jaar garantie.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.