Persberichten


RS Components vereenvoudigt industriële ethernetverbindingen met de nieuwste modules van Brainboxes

Veelzijdige selectie digitale/analoge I/O's, relais drivers en netwerkgateways/-switches stroomlijnt nieuwe paneeldesigns en apparatuurupgrades

Brussel, België, 11 Mei 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de nieuwe industriële I/O-ethernetmodules uit de ED-reeks van Brainboxes in het assortiment. Deze integreren de diverse combinaties van I/O's, relais en netwerkgateways om het aansluiten van invoerapparatuur, sensoren of controllers makkelijker te maken.

Er zijn verschillende combinaties verkrijgbaar van digitale of analoge I/O's, geïntegreerde relais, seriële interfaces en netwerkgateways. Deze combinaties maken het eenvoudiger om apparaten aan te sluiten op het netwerk, zoals procesdatasensoren, barcodescanners, weegschalen, schakelaars, alarmen, motorstarters, beeldschermcontrollers en mechanische omzetters. De uitgangen kunnen resistieve, capacitieve of inductieve ladingen uitvoeren of ladingen met een hoge inschakelstroom.

Met een bedrijfstemperatuur van -40 tot 80°C zijn de modules ideaal voor bouwmachines, configuratiepanelen of I/O-systemen, of voor het moderniseren van bestaande apparatuur. De reeks bestaat uit de ED-588 met acht digitale ingangen en acht digitale uitgangen, de ED-516 met 16 digitale ingangen en de ED-527 met 16 digitale uitgangen. De ED-538 beschikt over vier relaisdrivers en acht digitale ingangen. De ED-549 heeft acht analoge ingangen. Al deze modules bevatten ook een RS485-gateway. Tot slot heeft de ED-504 vier digitale I/O's, een seriële RS232/422/485-poort en een ethernetswitch.

Er worden binnenkort nieuwe modellen geïntroduceerd met een thermokoppel-interface.Er is compatibiliteit met een groot aantal besturingssystemen, zoals Windows®, Linux, Android, Mac OS X en iOS. Dit maakt eenvoudige interactie met een smartphone, tablet of pc mogelijk. De modules kunnen worden geconfigureerd en gemonitord via elk apparaat met een webbrowser.

Brainboxes Multi-Platform Software is ontwikkeld voor de fabrieksvloer en bevat een pakket API's (Application Programming Interfaces) die van de grond af zijn opgebouwd om simpele integratie in een systeem mogelijk te maken.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.