Persberichten


RS Components aangesteld als eerste wereldwijde distributeur voor GripIt Fixings

Succesvolle deelnemer aan Britse versie Dragons' Den kiest RS voor de wereldwijde distributie van innovatieve en sterke gipsplaatpluggen voor industriële klanten en installateurs

Brussel, België, 6 Mei 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, is de eerste internationale distributeur geworden van GripIt Fixings. Deze GripIt-pluggen zijn bekend geworden via het Britse tv-programma Dragon's Den en kunnen zwaardere lasten bevestigen aan muren van gipsplaat.

De GripIt Fixing is een geavanceerd nieuw product met een hoog draagvermogen. Het is eenvoudig te installeren, consistent, betrouwbaar en zodoende een geduchte rivaal voor traditionele gipsplaatpluggen.

Traditionele pluggen kunnen bij het bevestigen van bijvoorbeeld kasten of radiatoren maar een beperkte last dragen. GripIt Fixings zijn veel sterker verankerd en kunnen overweg met lasten tot wel 180 kilo.  Daarmee zijn ze ideaal voor allerlei industriële omgevingen, kantoren, hotels, winkels en thuisgebruik.

De samenwerking met RS is de meest recente actie van Jordan Daykin, ondernemer en mede-uitvinder van de GripIt Fixing. In augustus 2014 verscheen hij, pas 19 jaar oud, succesvol in het hele land met GripIt Fixings. Bij Dragons' Den verzekerde hij zich van de steun van Deborah Meaden voor het uitbouwen van GripIt Fixings tot een internationaal merk.

"GripIt Fixings lost een probleem op dat mensen elke dag over de hele wereld hebben. We willen deze oplossing vooral graag presenteren aan een internationaal publiek", aldus Daykin. "RS Components is over de hele wereld aanwezig en heeft een groot klantenbestand van installateurs en monteurs. Als we ons doel willen bereiken, moeten we bij hen onder de aandacht komen."

"RS is een voor de hand liggende keuze als we met GripIt klanten over de hele wereld willen bereiken", aldus Meaden. "Toen ik nog in de vakantiebranche werkte was ik zelf RS-klant; mijn team kon altijd op RS rekenen vanwege hun uitgebreide productaanbod en hun service op de eerstvolgende werkdag."

"RS wil haar klanten oplossingen bieden voor dagelijkse uitdagingen, die het leven van onze klanten eenvoudiger maken. GripIt Fixings zijn een innovatieve nieuwe aanpak van een eeuwenoud probleem, waarmee we nog beter kunnen inspelen op alle behoeften van onze technische klanten, van het ontwerp tot aan de installatie", aldus Ben Lawton, Global Head Tools and Supplies bij RS Components. "Jordan is een gepassioneerde en betrokken ondernemer en we kijken uit naar de samenwerking met hem en met Deborah, zodat we de manier waarop installateurs naar gipsplaatpluggen kijken compleet kunnen veranderen."

GripIt Fixings zijn eenvoudig te gebruiken en bestaan uit een ronde plastic plug met een paar metalen vergrendelvleugels. De plug wordt in een boorgat in de gipsplaat gestoken dat dezelfde diameter heeft; vervolgens wordt erop getikt met een hamer zodat de anti-draailipjes worden geactiveerd. De vergrendelvleugels worden vervolgens omgedraaid met een schroevendraaier en achter de gipsplaat uitgespreid. Zo blijft de GripIt op zijn plaats en krijgt hij een zeer hoog draagvermogen. Tot slot wordt de fitting in de GripIt geschroefd. De pluggen kunnen worden gebruikt in gepleisterde of ongepleisterde spouwmuren, dubbeldikke gipsplaten, geïsoleerde gipsplaten of gipsplaten op betonnen muren.

RS heeft vanaf nu alle GripIt Fixings in voorraad. Deze zijn beschikbaar in vier formaten, met een diameter van 15 tot 25 mm. De pluggen hebben een kleurcode voor elke diameter en elk draagvermogen. De pluggen passen zich automatisch aan op de dikte van het gips en zijn zodoende geschikt voor gipsplaten met een dikte van 9,5 tot 15 mm.

Bezoek voor meer informatie en voor bestellingen de website van RS: www.rs-online.com.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.