Persberichten


RS Components toont winnend ontwerp van de TU/e Bare Conductive maker-movement wedstrijd op E&A beurs Utrecht

TU/e studenten uitgedaagd met een wedstrijd om op basis van Bare Conductive verf een interactieve beurstoepassing te bedenken

Brussel, België, 15 April 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici,

heeft een ‘maker-movement’ wedstrijd gestart voor leden van de eLucid Student shop op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. De shop van de studievereniging van de faculteit Industrial Design, voorziet ruim 600 technische studenten van meer dan 500.000 producten uit het assortiment van RS.

De uitdaging van de maker-movement wedstrijd die RS de studenten voorgelegd heeft, is om op basis van Bare Conductive elektrisch geleidende verf een toepassing te bedenken die interactief door beursbezoekers te beïnvloeden is en tegelijkertijd hoog vermakelijk. De beste inzendingen vallen in de prijzen. De winnaar krijgt de mogelijkheid het concept verder te ontwikkelen met support van RS.

RS Components zal tijdens de Electronics & Automation beurs van 2, 3 en 4 juni 2015 in Utrecht het winnende ontwerp tentoonstellen op de stand van RS. Bezoekers van de RS-stand nr. 8F020 kunnen het winnende ontwerp zelf ervaren. Tevens kunnen de bezoekers profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen en prijzen. Bezoekers die zich vooraf registeren via RS met code EA1105, maken elke dag kans op een BOSCH-accuboormachine en ontvangen gratis toegang.

“De Bare Conductive wedstrijd is een mooi voorbeeld van hoe nieuwe generaties makers met nieuwe materialen en fast-prototyping boards aan de slag kunnen om geheel nieuwe toepassingen te creëren. RS bied de eLucid studenten graag de middelen en een podium aan om eigen creaties te tonen.” aldus Hans de Vries, Country Manager Benelux.

Recentelijk heeft RS Components het Bare Conductive verf en board opgenomen in het assortiment. De toepassingen voor de elektrisch geleidende verf zijn eindeloos, zoals onder andere het tekenen van bedradingen, het solderen van componenten en het repareren van apparaten. De verf hecht op hout, papier, plastics, textiel en metaal en is tegelijkertijd ook sterk, flexibel en eindeloos herstelbaar.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.