Persberichten


RS Components en Allied Electronics sluiten nieuwe internationale distributieovereenkomst met Taiwan Semiconductor

Overeenkomst breidt internationale productaanbod distributeur uit, evenals het halfgeleiderassortiment van Allied in Noord-Amerika

Brussel, 31 Maart 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft een nieuwe internationale distributieovereenkomst gesloten met Taiwan Semiconductor. De overeenkomst breidt de bestaande samenwerking met RS uit naar de VS, Canada en Mexico, via het Noord-Amerikaanse zusterbedrijf Allied.

Het assortiment van Taiwan Semiconductor bestaat uit discrete gelijkrichters, analoge chips, spanningsreferenties, lineaire- en schakelbare regulatoren, opamps, comparatoren en lichtchips. Deze zijn nu in voorraad bij Allied en zijn te bestellen met zeer korte levertijden. Dit is opnieuw een stimulans voor het halfgeleiderassortiment van Allied, dat verder bestaat uit een groot aantal microcontrollers, LED's en drivers, slimme stroomcomponenten, DC/DC-omvormers, audiochips, vermogenshalfgeleiders en meer.

"Ons doel is om onze omzet in Noord-Amerika te verhogen. Dit willen we doen door uitstekende producten te combineren met de beste klantenservice", aldus Andy Chao, VP Marketing en Sales, Taiwan Semiconductor. "Samenwerken met een kwaliteitsdistributeur is de sleutel tot succes en Allied Electronics is hier de meest logische keuze. We bouwen hiermee voort op de uitstekende resultaten die we samen met RS Components in de rest van de wereld al hebben geboekt."

"Met Taiwan Semiconductor versterken we onze positie als leverancier van kwaliteitshalfgeleiders voor ontwerpers en producenten in de regio nog verder", aldus Dan Radic, Product Director – Semiconductors, Allied Electronics. "Deze uitstekende producten zijn ook een perfecte aanvulling op ons bredere assortiment van passieve componenten, elektromechanische componenten, interconnects, single-boardcomputers, verbruiksartikelen en meer. We hebben alles op voorraad, zodat het makkelijk toegankelijk en snel leverbaar is."

Jonathan Boxall, Global Head of Semiconductors bij RS Components: "Door in Noord-Amerika samen te werken met Allied laat Taiwan Semiconductor zien dat het tevreden is met de uitstekende resultaten op belangrijke markten in Europa en Azië. We hebben nu een echt internationale overeenkomst, waarmee onze twee bedrijven samen nog meer succes kunnen gaan boeken."

 

Onderschrift foto (van links naar rechts):

Dan Radic, Allied Electronics; Jonathan Boxall, RS Components; Andy Chao, Taiwan Semiconductor; Bruce Hartwig, Taiwan Semiconductor.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com.. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.