Persberichten


RS Components breidt industrieel assortiment connectoren uit met Han® Ex-connectoren van HARTING

Kwaliteitsconnectoren voor explosieve omgevingen zijn nog flexibeler, betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker

Brussel, België, 19 Maart 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn aanbod aan connectoren voor onder meer de mijnbouw, de chemische industrie, procesautomatisering en de olie- en gassector nog verder uitgebreid met de Han® Ex-connectoren van HARTING, voor gebruik in omgevingen met een ontploffingsrisico.

Han Ex-connectoren voldoen aan de intrinsieke-veiligheidseisen voor de CENELEC-apparatuur codes ia, ib en ic, zodat ze kunnen worden gebruikt in explosiezones 0, 1 en 2[1], in de zones 1 en 2 of in zone 2. De connectoren voldoen aan de normen DIN-EN 60 079-0 en DIN-EN 60 079-11, en ze zijn ingedeeld in de temperatuurklasse T6, waar al ontstekingsgevaar bestaat bij temperaturen van 85°C.

Het aanbod aan Han Ex-connectoren bestaat uit een reeks kappen, behuizingen en inzetstukken, die als systeem ontworpen zijn om te zorgen voor intrinsiek veilige toepassingen. De gepatenteerde en vibratiebestendige Han-Quick Lock®-aansluittechnologie maakt een snelle en eenvoudige montage mogelijk, zonder speciale gereedschappen. Er zijn ook krimpaansluitingen beschikbaar die kunnen worden gebruikt met draadmaten tot minimaal AWG 26. De inzetstukken hebben een isolatieweerstand van meer dan 10 GΩ. De behuizing is poeder gecoat in de blauwe standaardkleur en duidt zo intrinsiek veilige bedradingen aan.

Alle connectoren hebben bij het aankoppelen een IP65-beschermingsgraad en zijn bedoeld voor gebruik in omgevingen van -20°C tot 40°C. Het volledige Han Ex-assortiment, bestaande uit varianten met 4, 7, 8 of 12 contactpunten, is nu verkrijgbaar bij RS Components. Bezoek voor meer informatie en voor het bestellen van Han Ex-connectoren onze website: benl.rs-online.com.


[1] Zones 0, 1 en 2: CENELEC/IEC-zones waarin continu en langdurig een explosief gas-luchtmengsel aanwezig is (zone 0), waarin de kans hierop bij normale activiteiten groot is (zone 1) of waarin de kans hierop bij normale activiteiten niet heel groot is (zone 3).

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.