Persberichten


RS Components voegt twee nieuwe betaalbare inspectiecamera's toe aan het assortiment

Inspectiecamera's met sondes van 8 mm of 5,5 mm en een goede prijs-kwaliteitverhouding breiden RS-assortiment uit

Brussel, België, 12 Maart 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn aanbod van RS-inspectiecamera's uitgebreid met twee nieuwe betaalbare kits, die endoscoop- en fiberscoop-technologie nog toegankelijker maken voor prijsbewuste technici.

Met de camera's kunnen onderhouds- of reparatiemonteurs gedetailleerde inspecties uitvoeren aan machines en gebouwen en kunnen ze lastig bereikbare plekken controleren op corrosie, lekken, schade, kapotte onderdelen, verstoppingen, de status van kabels of de naleving van etiketteringsvoorschriften. De onderdelen zijn zeer robuust. Ze zijn getest bij een normale bedrijfstemperatuur van 0°C tot 55°C en bij een kortstondige omgevingstemperatuur van -20°C tot 80°C. Ook zijn ze aantoonbaar bestand tegen allerlei soorten chemicaliën en oplosmiddelen, zoals olie, benzine en remvloeistof.

De nieuwe basiscamera, de TF3309H80, heeft een VGA-kleurenscherm van 640 x 480 pixels met een hoge resolutie en is uitgerust met een VGA-camera van 8 mm, op lastig te bereiken plekken naar binnen te schuiven voor het vastleggen van beelden. Het staafje heeft een brede hoek en zoommogelijkheden tot 4x, met ingebouwde LED-verlichting en een zeer gevoelige sensor om duidelijke beelden vast te leggen, zelfs in omgevingen met weinig licht. Een andere aanvulling op de serie is de TF3319HLMX. Deze heeft dezelfde resolutie en VGA-camera en biedt daarnaast ook de keuze tussen foto's en video's.

Beide modellen kunnen worden voorzien van een optionele camerakop met een diameter van 5,5 mm. Deze kan worden gebruikt in smalle pijpen of in zeer kleine ruimten. De camerakop wordt op de hoofdunit aangesloten via de flexibele IP67-huls van 1,5 meter lang. Zodoende kunnen er ook inspecties worden uitgevoerd op grotere afstand. Er is ook een accessoire kit beschikbaar met een haak, een magneet en een spiegel.

"Onze innovatieve inspectiecamera's leveren professionele kwaliteit en veel waar voor hun geld. Het eerste model is in de eerste negen maanden na de lancering al een recordaantal keer verkocht", aldus Ben Lawton, Head of Tools & Consumables bij RS. "We blijven deze familie verder uitbreiden, en met de lancering van twee nieuwe producten en alle extra opties zorgen we in deze instrumentenklasse voor een ongekende betaalbaarheid."

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.