Persberichten


Nieuwe distributieovereenkomst zorgt voor nog groter aanbod draadloze modules bij RS en Allied Electronics

Krachtige Wi-Fi - en Bluetooth-modules verkorten ontwikkeltijd voor Internet of Things-, audiovisuele en andere algemene toepassingen

Brussel, België, 10 Maart 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, hebben een nieuwe reeks draadloze modules en system-in-package-apparaten toegevoegd aan hun assortiment. Dit is het gevolg van een exclusieve distributieovereenkomst met het Taiwanese Jorjin Technologies Inc.

Met de producten van Jorjin kunnen klanten van RS en Allied hun ontwikkeltijden verder verkorten. Ook kunnen ze met behulp van Bluetooth® Smart en Wi-Fi® toepassingen ontwikkelen voor het Internet of Things (IoT), audio en meer, en dat voor concurrerende prijzen.

"RS en Allied zijn voor Jorjin een interessant nieuw kanaal en dit is een uitstekende mogelijkheid om ons merk op de wereldmarkt bekender te maken", aldus Chris Bryson, Vice President Sales en Marketing bij Jorjin. "Dankzij deze overeenkomst komen we in beeld bij een groot aantal klanten, dat zich bezig houden met technologische innovatie in diverse markten, waarvoor wij onze draadloze toepassingen ontwikkelen. Ook kunnen we nu gebruik maken van de kennis en de energie die RS en Allied in huis hebben."

"Dankzij de samenwerking met Jorjin is ons portfolio van draadloze systemen nu flink gegroeid. We bieden alle grote communicatietechnologieën aan en hebben een breed aanbod aan krachtige producten die voor klanten van grote waarde zijn", aldus Jon Boxall, Global Head of Semiconductors at Electrocomponents. "We kijken ernaar uit om samen met Chris en het team van Jorjin onze verkoopcijfers nog beter te maken dan vorig jaar."

RS en Allied voegen in eerste instantie zes draadloze Jorjin-modules toe aan hun assortiment, waaronder de nieuwste WA6800-00, een draadloze audiovisuele module van 25 x 50 mm met USB- en draadloze DLNA-aansluitingen, en het bijbehorende WA6800-C0-baseboard. Eveneens beschikbaar: de Wi-Fi -SiP-module WG7801-D0 en de Wi-Fi /Bluetooth-SiP-module WG7831-D0, de WG1400-00-module met wifi en geïntegreerde IoT-technologie, de wifi/Bluetooth-module WG8931-DELFA voor algemene toepassingen en - voor zover beschikbaar - optionele evaluatieboards. Deze producten zijn in de regio EMEA en in diverse APAC-landen verkrijgbaar bij RS en in Noord-Amerika bij Allied Electronics.

Onderschrift foto (van links naar rechts):

Robert Maycroft, RS Components; Colin Eddy, RS Components; Lance Hemmings, RS Components; Tom Liang, Jorjin Technologies; Chris Bryson, Jorjin Technologies; Jean-Francois Barati, Jorjin Technologies.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.