Persberichten


RS Components lanceert nieuwe professionele 3D-printer van RS-merk voor rapid prototyping tegen een zeer betaalbare prijs

Nieuwe gebruiksvriendelijke 3D-printer RS IdeaWerk kost slechts € 736. Geschikt voor onder meer elektro-ingenieurs, hobbyisten en studenten

Brussel, 3 Maart 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de eerste 3D-printer van het eigen RS-merk. De printer biedt professionele kwaliteit, levert zeer goede printprestaties en is ongeveer 30 procent voordeliger dan andere 3D-printers in deze klasse.

De nieuwe RS IdeaWerk-3D-printer richt zich op allerlei gebruikers: elektrotechnische- en mechanische ingenieurs in design, prototyping, onderzoek en ontwikkeling, hobbyisten en mensen in het onderwijs. Het 3D-printer assortiment bevat naast de eigen merk printer ook zeer betaalbare 3D-printers van 3D Systems, MakerBot, Ultimaker, BEEVERYCREATIVE en RepRapPro.

De nieuwe RS IdeaWerk werkt met de zeer populaire FDM-technologie (Fused Deposition Modelling) en heeft uitstekende specificaties, zoals een bouwvolume van 150 x 150 x 140 mm en een minimale laagdikte van 0,18 mm. Het systeem heeft één kop en kan overweg met PLA-vulmateriaal met een diameter van 1,75 mm. Dit materiaal is ook beschikbaar bij RS, in een groot aantal verschillende kleuren.

Doordat de printer milieuvriendelijk PLA-materiaal gebruikt, is het printen niet giftig, is er geen chemische vervuiling en zijn er geen onprettige geuren. Daarmee is de printer uitermate geschikt voor thuisgebruik en voor gebruik in industriële omgevingen. Daarnaast maakt de machine weinig geluid bij het printen, waardoor hij ideaal is voor gebruik in huis, op kantoor of in de klas.

De RS-merk IdeaWerk is bedoeld voor het zwaardere printwerk en heeft een robuuste en stevige constructie. Hij is eenvoudig in elkaar te zetten, gebruiksvriendelijk en licht van gewicht. De machine heeft afmetingen van 211 (L) x 403 (B) x 298 (H) mm en weegt slechts 7,5 kilo.

De RS IdeaWerk-3D-printer heeft een online- en een offlinemodus, hij is te gebruiken met of zonder een pc, met bestandsoverdrachten via een SD-kaart of via USB. De printer is compatibel met Mac OS en met Windows XP, Vista, 7 en 8/8.1, zonder dat daar extra software of hulpmiddelen voor nodig zijn.

De RS IdeaWerk-3D-printer is nu verkrijgbaar bij RS in de regio's EMEA en APAC.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.