Persberichten


FIAMM-loodaccu's nu wereldwijd verkrijgbaar bij RS Components

Nieuwe overeenkomst voor rechtstreekse levering zorgt voor uitbreiding van assortiment voor back-up- en opslagproducten tegen concurrerende prijzen

België, 26 Februari 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, kan vanaf nu de aantrekkelijk geprijsde FIAMM-loodaccu's wereldwijd leveren. Dit is het gevolg van een nieuwe, rechtstreekse overeenkomst met de Italiaanse fabrikant FIAMM.

Het FIAMM-assortiment dat RS nu op voorraad heeft, bestaat uit 23 modellen. Klanten hebben de keuze uit accu's van 6 en 12 volt, in diverse formaten en met een capaciteit van 1,2 Ah tot 70 Ah. De accu's zijn geoptimaliseerd voor ontladingsprofielen van 15 minuten tot 20 uur en zijn geschikt als back-up voor bijvoorbeeld noodverlichting, signalering, beveiligingsalarmen of UPS. Ze zijn ook geschikt voor toepassingen met lage tractie, maritieme toepassingen en opslag van duurzame energie.

De kwaliteitsproducten zijn betrouwbaar, duurzaam en zuinig, met een lecvensduur tot wel vijf jaar met onderhoudsladen en gecontroleerde omgevingstemperatuur.

De technologieën Valve Regulated Lead Acid (VRLA) en Absorbent Glass Mat (AGM) zorgen samen met de interne gasrecombinatie van 99% voor een veilig, onderhoudsvrij gebruik zonder dat ze moeten worden bijgevuld. De accu's zijn lekvrij, kunnen zonder gevaar worden getransporteerd en zijn 100% recyclebaar.

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,27 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2014 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.