Persberichten


Nu beschikbaar bij RS: Raspberry Pi 2 Model B: dé nieuwe generatie pi’s

Nieuwe Raspberry Pi 2 is zes keer krachtiger met de nieuwe processor en beschikt over twee keer zoveel geheugen als eerdere modellen

Haarlem, 2 Februari 2015:

RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, meldt vandaag dat de Raspberry Pi 2, het nieuwe-generatie-computerboard op creditcardformaat van de Raspberry Pi Foundation, nu verkrijgbaar is via www.rs-online.com.

Het nieuwe model, de Raspberry Pi 2 Model B, bouwt voort op het enorme succes van de eerste generatie van Raspberry Pi's. Het board is bedoeld voor klanten, bedrijven en docenten en heeft aanzienlijk meer mogelijkheden, zoals snellere processorkernen en een verdubbeling van de geheugencapaciteit tot 1 GB.

De Raspberry Pi 2 heeft een Broadcom BCM2836-applicatieprocessor met de krachtige ARM Cortex-A7 en een quad core-CPU van 900 MHz. Dankzij deze nieuwe processor is de Raspberry Pi 2 meer dan zes keer krachtiger dan de Raspberry Pi Model B+ uit de eerste generatie. De indeling van het board, het multimedia-subsysteem en de randaansluitingen blijven volledig compatibel met Raspberry Pi Model B+, met onder meer de veelzijdige GPIO-connector (General Purpose Input Output) van 40 pins, vier USB-poorten en een efficiënt geschakelde voeding.

De grote geheugencapaciteit van de Raspberry Pi 2 brengt voordelen met zich mee voor hobbyisten, hackers en thuisontwikkelaars; zij kunnen krachtigere toepassingen ontwikkelen die sneller werken. Daarnaast profiteren OEM's van de betere verwerkingscapaciteit van het nieuwe board en van de betrouwbare en robuuste reputatie die het Raspberry Pi-platform heeft. Ook opleiders van de volgende generatie jonge programmeurs zullen merken wat dit krachtige nieuwe board in huis heeft.

“RS is een betrouwbare bron voor producten, technologieën en informatie voor technici, hobbyisten en ontwikkelaars over de hele wereld”, aldus Eben Upton, oprichter en beheerder van Raspberry Pi. “De eerste generatie Raspberry Pi's wordt nu op grote schaal gebruikt door academici, studenten en consumenten evenals bij industriële toepassingen, waarbij RS een belangrijke rol heeft gespeeld. De DesignSpark-community en het grote aanbod aan gratis DesignSpark-software voor productontwikkeling vormen samen een verbinding tussen studenten, gebruikers en technici in allerlei sectoren over de hele wereld. De werkwijze van RS - essentiële middelen voor hardware- en softwareontwikkeling ter beschikking stellen - sluit aan bij de doelstellingen van de Raspberry Pi Foundation, en we kijken ernaar uit om deze zeer vruchtbare samenwerking voort te zetten.”


Glenn Jarrett, Global Head of Marketing bij RS Components: “Het betaalbare Raspberry Pi-platform blijkt een revolutionaire tool te zijn, waarmee programmeren toegankelijk wordt voor een compleet nieuwe groep gebruikers. RS is vereerd dat het opnieuw als distributiepartner mag samenwerken met de Foundation bij deze belangrijke volgende stap in de ontwikkeling van het Raspberry Pi-platform.”

De nieuwe Raspberry Pi 2 van RS wordt uitsluitend in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd, onder licentie van de distributeur. 

Kijk voor meer informatie over de Raspberry Pi Foundation op www.raspberrypi.org.

Kijk voor meer informatie over de DesignSpark-community en over DesignSpark-tools op www.designspark.com.

De Raspberry Pi 2 is verkrijgbaar via de website van RS: www.rs-online.com.

 

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.